Gemixt Roda verliest van Sint-Truidense VV

Roda JC Kerkrade heeft donderdagmiddag een oefenduel tegen de Sint-Truidense VV met 2-0 verloren. Doelpunten werden gescoord door Roman Bezus en Samy Bourard.

Aangezien er dit weekeinde geen Eredivisie-speelronde wordt afgewerkt in verband met de interlands, kiezen veel clubs ervoor om een oefenwedstrijd in te lasten. Zo ook Roda JC, dat op bezoek ging bij de huidige nummer vijf van de hoogste Belgische voetbalklasse, STVV.

In Stayen, de thuisbasis van Sint-Truiden, verscheen een mix van basisspelers en bankzitters aan de aftrap, met als aanvoerder Nathan Rutjes. Dit team kon geen vuist maken tegen de elf die Jonas de Roeck de kunstgrasmat op stuurde. Aanvankelijk leidde dit niet tot grote mogelijkheden voor de thuisploeg, maar die kwamen er in de laatste tien minuten voor de rust wel. Gelegenheidsdoelman Filip Kurto trad twee maal halfbakken op en dat leidde tot twee goals. Roda wist hier in de eerste helft geen grote kans tegenover te zetten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig, al kon ook STVV niet meer honderd procent-kansen creëren. Als gevolg hiervan ontvouwde zich een redelijk tranentrekkende vertoning in de tweede helft, al kreeg Jorn Vancamp vlak voor tijd nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Hij raakte de bal echter verkeerd en schoof die zo in de handen van de doelman.

Vervelend voor Roda JC Kerkrade was dat Célestin Djim in de tweede helft geblesseerd uitviel. Gevreesd wordt voor een kruisbandblessure. Tegenover De Limburger reageert trainer Robert Molenaar: “We vrezen het ergste. Wat op het veld gevoeld werd door Djim en wat andere spelers hoorden, belooft niet veel goeds. Voor de zekerheid moeten we de MRI afwachten.”

Foto: Roda JC Live