Korotaev wellicht op korte termijn toch vrij

De rechtzaak tegen Aleksei Korotaev heeft een opmerkelijke nieuwe ontwikkeling doorgemaakt. De advocaat van de Russische Zwister heeft de rechtbank gisteren laten weten dat het bewijs dat Helin International FZE aanvoert tegen Korotaev, vervalst is volgens het forensisch lab van Justitie. Dat meldt De Limburger donderdag.

Korotaev, die door velen werd beschouwd als de (nieuwste) redder van Roda JC, werd in februari veroordeeld tot 3 jaar cel, maar ging in hoger beroep. Van dit hoger beroep was gisteren de tweede zitting. De advocaat van Korotaev heeft tijdens deze zitting gevraagd of zijn cliënt op borgtocht vrij mocht komen, maar deze aanvraag kwam nog te vroeg. Ondanks dat de rechter hierin mee leek te willen gaan, wil deze eerst nog de bewijsstukken gaan bestuderen en pas later over de borgtocht beslissen.

Helin International FZE daarentegen betitelt Korotaev’s handelen als ‘een leugen’. Korotaev heeft in Ras al Khaima aangifte gedaan tegen Helin en een van haar managers. Dit is in het verkeerde keelgat geschoten en is volgens Helin enkel een poging om tot een schikking te komen in deze zaak, aangezien er Korotaev veel aan gelegen is om niet drie jaar in de cel te hoeven zitten.

Ondertussen lijken in Kerkrade steeds minder mensen te geloven in een scenario waarin Korotaev op korte termijn iets voor Roda JC kan betekenen. Maar voor een mogelijke vrijlating van Korotaev is dit hoger beroep, mocht het bewijs dat door de advocaat is aangeleverd echt zijn, natuurlijk wel gunstig. Bij een vrijlating kan Roda JC wellicht nog aan de 2 miljoen euro komen die in Nederland is geparkeerd voor Roda JC en kan de financiële situatie in een klap verbeteren.

Header: Roda JC Live