Limburgse derby’s in november en maart, Roda JC sluit af in Groningen

De agenda’s kunnen erbij gepakt worden, want het conceptspeelschema voor de Keuken Kampioen Divisie is bekend. Roda JC ontvangt MVV op zondag 26 november en reist op zondag 17 maart naar Maastricht.

Zoals altijd betreft het een conceptschema. Clubs hebben twee dagen de tijd om te reageren op de planning, waarna het schema door de KNVB definitief gemaakt zal worden. Op het eerste gezicht vallen de volgende zaken op.

Geen interlandpauzes meer
Onder Jurgen Streppel koos Roda JC er steevast voor om tijdens interlandperiodes niet te voetballen. Dat is een keuze voor clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Dit jaar opteren de Kerkradenaren daar niet voor. Dat betekent dat het seizoen voor Roda JC vrijwel geen pauzes kent. Met uitzondering van de winterstop wordt er ieder weekend gevoetbald. Daar staat tegenover dat de ploeg een stuk minder wedstrijden op de maandagavond afwerkt.

Ook minder vrijdagavonden
Niet alleen speelt Roda JC minder op de maandagavond, maar ook minder op de vrijdagavond. In vergelijking met voorgaande jaren zijn opvallend veel wedstrijden op zaterdag en zondag gepland. 37 wedstrijden zijn inmiddels gepland. Alleen voor Roda JC – NAC Breda, in het weekend van 23 en 24 maart, moet nog een datum worden gevonden. Die 37 wedstrijden leveren de volgende speeldagen op:

vrijdag – 26 keer
zaterdag – 3 keer
zondag – 6 keer
maandag – 2 keer

Wat tevens opvalt is dat Roda JC dan weer wél thuisspeelt op carnavalsvrijdag. Dat is iets dat men in Limburg zo veel mogelijk probeert te voorkomen. Wellicht was er geen andere oplossing, maar het zou ook kunnen dat die wedstrijd tegen FC Dordrecht nog verzet gaat worden.

Zwaar slot
Waar de Kerkradenaren vorig seizoen duidelijk lastige periodes met op papier makkelijkere periodes afwisselden, lijkt het programma dit jaar vlakker. Op het oog springt er geen periode uit, waarin Roda JC weken achter elkaar gedoodverfde promotiekandidaten treft. Wel eindigt de competitie pittig, met twee wedstrijden tegen degradanten. In de voorlaatste speelronde trekt SC Cambuur naar Limburg, waarna Roda voor het competitieslot naar Groningen mag afreizen.

Limburgse tweestrijden
De Limburgse onderonsjes worden dit jaar allen op zaterdag of zondag afgewerkt. Om te omcirkelen in de agenda:

VVV-Venlo – Roda JC (zaterdag 14 oktober, 16:30 uur)
Roda JC – MVV Maastricht (zondag 26 november, 16:45 uur)
MVV Maastricht – Roda JC (zondag 17 maart, 12:15 uur)
Roda JC – VVV-Venlo (zondag 7 april, 12:15 uur)

Foto: Roda JC Live