Bryan Limbombe tekent meerjarig contract bij Heracles Almelo

Roda JC verliest Bryan Limbombe aan Heracles Almelo. Beide clubs maakten donderdag bekend dat de vleugelspeler overstapt van Limburg naar Twente.

In Almelo tekent Limbombe een contract voor vier seizoenen. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de transfer. “Bryan is een snelle en behendige buitenspeler die op beide flanken uit de voeten kan. Dat we hem nu voor vier jaar aan ons hebben kunnen binden, ben ik erg tevreden over.” Heracles had al langer interesse in Limbombe, al was er ook sprake van dat de Belg zou verkassen naar Toulouse.

Limbombe zelf is ervan overtuigd de juiste stap te hebben gemaakt. “Heracles Almelo past het beste bij mij qua club, voetbal en beleving. Dit is de beste stap voor mij om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Ik kan me nu laten zien in de Eredivisie en daar heb ik zin in!”

Broodnodig
Ook in Kerkrade is men tevreden met de transfer. Limbombe had nog een contract voor een jaar in het Parkstad Limburg Stadion, wat betekent dat Roda JC een transfervergoeding ontvangt. Dat geld is broodnodig om slagen te kunnen slaan op de transfermarkt. “De weg die Bryan heeft afgelegd past bij Roda JC”, aldus technisch manager Rob Servais. “Een speler transfervrij binnenhalen, door ontwikkelen en uiteindelijk verkopen. We hopen dit natuurlijk in de toekomst vaker te kunnen realiseren met andere spelers.” Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Limbombe speelde 72 officiële wedstrijden voor Roda JC, waarin hij 14 keer scoorde en 10 assists gaf. Ondanks die cijfers was hij vaak het mikpunt van kritiek in Kerkrade. Zijn bij vlagen laconieke uitstraling, in combinatie met een neiging om voor eigen succes te gaan, werd niet gewaardeerd door het publiek. In het afgelopen half jaar werd Limbombe door Edwin de Graaf nog buiten de selectie gehouden na een abominabele vertoning tegen NAC Breda. Ook de trainer verweet hem een gebrek aan inzet. Desondanks keerde Limbombe uiteindelijk weer terug in de basis, waar hij tijdens zijn twee Roda-seizoenen vrijwel constant deel van uitmaakte.

Foto: Roda JC Live