Maes bedankt voor trainerschap Roda JC

Interesse van Roda JC Kerkrade in coach Peter Maes heeft niet geresulteerd in invulling van het trainerschap. De club is wel in gesprek met twee andere kandidaten. Dat meldt Dagblad de Limburger.

De kersverse technisch directeur Harm van Veldhoven is een goede vriend van Maes en speelde met hem samen mij Lommel. Hij polste de Belg, die in 2016 werd ontslagen bij Racing Genk, informeel voor een invulling van de functie. “Je kan niets uitsluiten, maar Peter heeft op dit moment andere prioriteiten”, moest de TD echter constateren. Maes’ voorkeur zou liggen bij een club buiten de Benelux en zijn salariseisen zouden te gortig zijn voor Roda JC, dat het vooralsnog zonder de steun van Aleksei Korotaev moet doen.

De club neemt volgens Van Veldhoven de tijd om een trainer aan te stellen. “Het is een zeer moeilijk proces. Ik wil er zeker van zijn dat de coach de juiste match heeft met Roda”, zo laat hij optekenen in de krant. “Hij moet de eigenheid van de club goed aanvoelen en ook beseffen dat bescheidenheid bij het huidige Roda past.” Van Veldhoven geeft aan dat er momenteel gesprekken gaande zijn met twee Nederlandstalige kandidaten.

Foto: Roda JC Live