Drie ex-Roda-spelers in actie op Confederations Cup

Morgen gaat het toernooi om de FIFA Confederations Cup, de traditionele generale repetitie voor het gastland van het WK een jaar later, van start. De kampioenen van alle werelddelen nemen het in Rusland tegen elkaar op. Van de 184 ingeschreven spelers hebben er 3 een Roda-verleden.

Danilo
Zo zal Danilo Luís Hélio Pereira het met ‘zijn’ Portugal in poule A opnemen tegen gastland Rusland, CONCACAF-kampioen Mexico en OFC-winnaar Nieuw-Zeeland. Een jaar geleden won Danilo aan de zijde van wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Pepe en Nani het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Zo’n vijf jaar geleden, in het seizoen 2012/2013, speelde hij als huurling van Parma één seizoen in dienst van Roda JC, waar hij als verdediger én middenvelder nog volop in ontwikkeling was richting de krachtpatser die hij nu bij FC Porto is.

Djoum
In poule B zien we eveneens twee oude bekenden. In die group zijn CONMEBOL-winnaar Chili, wereldkampioen Duitsland, Afrika Cup-kampioen Kameroen en AFC-winnaar Australië ingedeeld. Bij Kameroen is Arnaud Sutchuin Djoum, net als bij de Afrika Cup-winst, opnieuw van de partij. De middenvelder werkte tussen 2009 en 2014 maar liefst 121 duels af namens de Koempelclub, waarin hij negen keer tot scoren kwam. Djoummie, die in Kerkrade als controlerende middenvelder, linkshalf én rechtsback speelde, is tegenwoordig de spelbepaler bij de Schotse middenmoter Hearts of Midlothian. Hij heeft voor dit toernooi rugnummer 17 toegewezen gekregen.

Juric
Ook Australië neemt een ex-koempel mee naar het toernooi. Tomi Juric is de man die de spitspositie moet invullen bij the Socceroos. De huidige aanvalsleider van FC Luzern toonde onlangs aan dat hij de juiste vorm te pakken heeft, door twee keer te scoren in het WK-kwalificatieduel tegen Bert van Marwijk’s Saoedi-Arabië. Bij Roda zou hij in de jaargang 2015/2016, mede door blessures en de defensieve speelstijl onder Darije Kalezic, nooit tot volle wasdom komen. Zijn balans in het geel-zwarte tenue bedroeg 7 treffers in 20 wedstrijden.

Alle wedstrijden van de Confederations Cup zijn live te volgen bij de NOS. Zij zullen de duels rechtstreeks uitzenden via televisie of internet. Het toernooi begint zaterdag om 18:00 uur met de wedstrijd tussen Rusland en Nieuw-Zeeland.