‘Mytides ontbindt contract bij Roda, blijft in Cyprus’

Nestoras Mytides’ contract bij Roda JC Kerkrade wordt zo goed als zeker ontbonden. Volgens Goal Cyprus gaat de spits een tweejarig contract tekenen bij AEK Larnaca.

Mytides tekende afgelopen zomer een contract voor twee seizoenen bij de Kerkradenaren, maar kwam geen moment uit de verf. Door een blessure van Dani Schahin werd hij al snel onbedoeld eerste spits, maar in zestien wedstrijden kwam hij slechts één keer tot scoren. Op bezoek bij Sparta Rotterdam tikte hij op fraaie wijze de 0-2 binnen.

Na een teleurstellend verblijf in Zuid-Limburg werd hij in januari alweer verhuurd aan AEK Larnaca. Voor de Cypriotische grootmacht trof Mytides driemaal doel in veertien wedstrijden. Eind juni eindigt zijn verhuurperiode en dan zou hij terug moeten keren naar Kerkrade, maar Goal Cyprus meldt dat hij met Larnaca vertrokken is naar Polen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De 26-jarige Cyprioot zou voor twee seizoenen gaan tekenen bij de club, nadat zijn contract bij Roda ontbonden is.

Daarover zou Mytides nu in gesprek zijn met Roda JC, waar zijn verbintenis nog een looptijd heeft van één jaar. Een ontbinding zou opnieuw belangrijke salarisruimte vrijmaken voor de club, die weinig financiële ruimte heeft.

Foto: Pro Shots