Niels Verburgh tekent voor twee seizoenen bij Roda JC

Niels Verburgh is voor twee seizoenen Roda JC’er. De Belgische speler komt over van Club Brugge, meldde de Kerkraadse club dinsdag op haar site.

Het is het eerste concrete resultaat van een samenwerking tussen Roda JC en Club Brugge. In de zomer werd er zelfs gepraat over een eventuele overname van de Koempelclub door Club-voorzitter Bart Verhaeghe. De onderhandelingen liepen echter spaak toen het ging over de financiële situatie van de club. Wel werd afgesproken dat er op het gebied van spelers samengewerkt kon worden.

De komst van de 20-jarige Verburgh is daar voor nu het bewijs van. Verburgh kan als verdediger en als verdedigende middenvelder spelen, wat een wens was van technisch directeur Harm van Veldhoven. Tot de zomer van 2020 is de transfervrije Verburgh aan Roda JC verbonden. Afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan Waasland Beveren, waarvoor hij acteerde op het Belgische hoogste niveau. “Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC”, aldus Van Veldhoven. “Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie en hopen dat hij door kan groeien.”

Header: Roda JC Live