Start nieuwe seizoen: Roda JC naarstig op zoek naar versterkingen

Met de eerste training van het seizoen 2018/2019 is de nieuwe voetbaljaargang definitief ingeluid. Het was de eerste training voor Roda JC als eerstedivisionist sinds 2015. Onder het toeziend oog van plusminus 125 toeschouwers betraden 17 spelers de mat.

Trainer Robert Molenaar hoefde dus niet lang te tellen en niet hard te schreeuwen om zijn ploeg bij elkaar te brengen. Veertien veldspelers telde de selectie van Roda JC op maandagochtend 2 juli in een zonovergoten Parkstad Limburg Stadion. Bij de drie doelmannen zat de enige echte nieuweling: de aangetrokken Tom Muyters. Het is dus nog lang geen team dat kan meestrijden om de titel in de Keuken Kampioen Divisie, zoals het tweede voetbalniveau in Nederland het komende seizoen heet.

Tegenover De Limburger bevestigt directeur Harm van Veldhoven desgevraagd dat hij hoopt nog minstens vier spelers aan de selectie toe te voegen. De prioriteit ligt daarbij bij een ervaren spits en een speler die zowel in de defensie als op het middenveld uit de voeten kan. Om dit te bewerkstelligen, wordt er opnieuw met de hulp van Huub Stevens gezocht in Duitsland, en in België. “Zo hopen we nog een aantal jongens met een bepaalde kwaliteit binnen te halen”, aldus Van Veldhoven. De Kerkraadse club hoopt morgen een nieuwe speler te kunnen verwelkomen, zo meldde Van Veldhoven tegenover L1.

Foto: Roda JC Live