Niet melden betalingsachterstand levert Roda fikse boete op

Roda JC heeft een boete van 5000 euro opgelegd gekregen door de licentiecommissie van de KNVB. De club maakte bij de voetbalbond niet op tijd melding van een betalingsachterstand bij de Belastingdienst.

Het statement van de licentiecommissie van de KNVB luidt als volgt:
“Roda JC heeft niet voldaan aan de verplichting van het tijdig melden van betalingsachterstanden aan de licentiecommissie conform licentie-eis F.07 “Betalingsachterstand bij Belastingdienst”. De licentiecommissie heeft besloten Roda JC hiervoor een boete op te leggen ter hoogte van EUR 5.000,-.”

Volgens de officiële statuten van de licentiecommissie is het een voetbalclub niet toegestaan om een betalingsachterstand bij de Belastingdienst te hebben. Komt het toch zover, dan is de betreffende club verplicht om dat binnen één maand aan de KNVB te melden. Roda heeft dat dus verzaakt.

Het is volgens 1Limburg al de derde keer binnen korte tijd dat de Kerkradenaren beboet worden voor een soortgelijke schending van de licentie-eisen. In mei 2013 werd eveneens een betalingsachterstand niet tijdig gemeld wat leidde tot 5000 euro boete en in december 2014 kreeg de club 5000 euro boete opgelegd omdat de jaarstukken niet op tijd ingediend werden.

Foto: Roda JC Live archief