Nog geen uitspraak in hoger beroep Korotaev

In het hoger beroep van de zaak tegen Aleksei Korotaev is nog geen uitspraak gewezen. Gisteren (maandag) diende het beroep voor de rechter in Dubai, meldt Dagblad de Limburger.

Zoals inmiddels bekend moge zijn, gaat het om de door Korotaev uitgeschreven ongedekte cheque met een waarde van 17,7 miljoen euro. De manager van de belanghebbende partij, Helin International, stelt dat de beoogd Roda-investeerder dat bedrag in eigen zak heeft gestopt. Korotaev, die zelf niet het woord nam tijdens de zitting, meent erin geluisd te zijn.

Drie jaar cel
De Russische Zwitser zou het geld, dat bedoeld was om te investeren voor klanten van Helin, in eigen zak hebben gestoken. Daarop probeerde het bedrijf de cheque te verzilveren, wat niet mogelijk was, omdat in Dubai ongedekte cheques niet geldig zijn. Een rechtszaak volgde, aangespannen dus door Helin International, dat een tussenbedrijf is voor vermogende investeerders. Het resultaat daarvan was dat Korotaev op 12 februari werd gearresteerd op het vliegveld van het Emiraat en de voorbije maanden in de cel doorbracht. Hij is pro forma veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en krijgt nu in het hoger beroep de kans om zich daartegen te verdedigen. De drievoudige kamer van de rechtbank kwam gisteren echter niet tot een uitspraak.

Als reactie heeft Korotaev ook twee directeuren en een klant van hetzelfde bedrijf voor de rechter gesleept. Hij ziet deze hele zaak als een poging om hem in diskrediet te brengen. Bronnen bevestigen tegenover De Limburger dat er Belgische zakenlui betrokken zijn bij Helin International. Deze zaak dient ook binnenkort. Tot de uitspraak van de rechter blijft Korotaev sowieso vastzitten.

Begrotingstekort
Dat betekent dat Roda een probleem heeft met het resultaat over het lopende seizoen. Om zijn goede wil aan de club te tonen maakte Korotaev namelijk nog voor de aandelenoverdracht vier miljoen euro naar Nederland over. Twee miljoen kon Roda in de winterstop gelijk investeren in nieuwe speler, maar de andere twee staan nog op de bankrekening van een notaris in Heerlen. Daar kan Roda niet bij zonder handtekening van de Zwitser en het lukt niet om die vanuit de gevangenis te verkrijgen.

Zonder de twee miljoen euro zal eigenaar Frits Schrouff wederom het vermogenstekort moeten afdekken.

Foto: Roda JC Live