Top/Flop | Roda JC Kerkrade – MVV Maastricht

Tot grote opluchting van alle Zuid-Limburgers met een geel-zwart hart stelde Roda JC Kerkrade zondagmiddag het Eredivisieschap veilig tegen MVV Maastricht. Roda JC Live kijkt terug in haar wekelijkse Top/Flop.

TOP
Centrale duo – Het spel in de nacompetitie was van de zijde van Roda JC vaak om te huilen, maar Daryl Werker en Adil Auassar hebben zich tegen MVV gemanifesteerd als een fantastisch duo centraal achterin. In de twee wedstrijden hielden ze de kist keurig schoon en kwam MVV tot hoogstens twee echt uitgespeelde kansen. De jonge Werker en de gelegenheidsverdediger Auassar hebben zo op knappe wijze flink wat krediet opgebouwd voor komend seizoen.

Huub Stevens – De meeste krediet voor het overleven van de nacompetitie gaat echter naar niemand minder dan ‘0900-Huub’, meneer Stevens. Dat Auassar hem na afloop meteen bedankte en aangaf dat het een eer was om met hem te werken, zegt genoeg over het aanzien dat Stevens genoot onder de spelersgroep. Door vooral op duidelijkheid en verantwoordelijkheid te hameren heeft hij van een labiele selectie voor in ieder geval één week weer een groep gemaakt.

Ontvangst bij het stadion – En ten slotte, in het rijtje ‘krediet voor overleven nacompetitie’, de supporters! Het plein bij het stadion stond om 12:30 afgeladen vol en gaf de spelers een ontvangst, die sowieso voor een mentale boost gezorgd moet hebben. Het bleek de voorbode van een middag waarin, mede door het derbygevoel, het Parkstad Limburg Stadion weer eens een echte vesting was.

FLOP
Ognjen Gnjatic – We kunnen er helaas niet omheen, ook niet na de handhaving: Gnjatic speelde, voor de tweede keer tegen MVV, een dramatische wedstrijd. Hij leed een aantal keren enorm gevaarlijk balverlies, en dat gebeurde bij de simpelste passjes. Eigenlijk is het een wonder dat de Maastrichtenaren daar niet één keer van geprofiteerd hebben. Ook al is hij fel, toch kan dit op Eredivisie-niveau echt niet.

Spel na de rode kaart – Het is een bekend voetbalcliché: tegen tien man is het soms lastiger dan tegen elf. Deze oude wijsheid ging zondag ook op voor Roda JC: MVV was zeker na de rode kaart voor Nick Kuipers de betere. Het was eigenlijk schandalig hoe Roda op dat moment bij vlagen werd weggespeeld. De paniek sloop in de ploeg, die verzuimde om door te drukken en daardoor de 2-0 te maken, terwijl de situatie zich daarvoor perfect leende.

Geen geel-zwarte bivakmutsen – Opschudding ende paniek, vrijdagmiddag in menig naaiatelier in Kerkrade en omgeving. Goed voorbeeld doet volgen en dus gingen vele Roda-supporters fröbelen om zondag in een toepasselijke geel-zwarte bivakmuts ten tonele te verschijnen. Helaas hebben we er geen kunnen ontdekken, ondanks alle gedane moeite…

Cijfers
Van Leer – 7: had eigenlijk weinig te doen, maar verrichte in de eerste helft al vroeg één cruciale redding.

Dijkhuizen – 7: was nu een snel op, twee wedstrijden in vier dagen in verzengende hitte was blijkbaar nog iets te veel. Desondanks een sterke comeback.

Werker – 7,5: een jongen uit de streek die matchwinner is en ook nog eens ijzersterk verdedigde. Prachtig!

Auassar – 7,5: kreeg afgelopen seizoen vaak kritiek vanwege zijn laconieke houding, maar maakte dat in de play-offs dubbel en dwars goed.

Verboom – 6,5: overtuigde niet, maar leek verdedigend in ieder geval stabieler dan Van Peppen.

Ajagun – 5,5: speelde opnieuw matig en was vaak op de plek waar hij juist niet moest zijn.

Gnjatic – 4,5: zie ‘flop’.

El Makrini – 6,5: keerde op degelijke wijze terug van zijn schorsing, maar blijft soms te onbehouwen.

Van Hyfte – 6: was lang niet zo overtuigend als in de heenwedstrijd in Maastricht.

Rosheuvel – 6: zijn seizoen in een notendop. Ook weer tegen MVV aanvallend wel dreigend, maar zonder rendement.

Paulissen – 6: gelegenheidsspits door de schorsing van Schahin. Duidelijk niet zijn positie, maar hij deed wat hij kon.

Milec – 6: vervanger van Dijkhuizen die op was. Hij viel niet op door fouten, maar MVV kon wel veel meer over links doorbreken nadat hij daar te vinden was.

Comments (1)

  1. Mvv was heer en meester ook ed janssen was de baas ,waarschijnlijk instructies gekregen van knvb,MVV MAG NIET PROMOVEREN.dit heeft hij letterlijk gedaan bedankt eddy de maffia koning

Comments are closed.