Noor op huurbasis naar SC Cambuur

Farshad Noor wordt het komend halfjaar verhuurd aan SC Cambuur, dat uitkomt in de Jupiler League. Dat Noor bij Roda JC in de tweede seizoenshelft niet op speeltijd hoefde te rekenen, was al eerder bekend.

De rechtspoot ging aan het begin van deze maand al niet meer meer op trainingskamp met zijn werkgever. Vandaag sloot Noor aan bij de training van SC Cambuur. Zijn contract bij Roda loopt aan het eind van dit seizoen af. Het is nog niet duidelijk of de Friezen ook een optie tot koop in de huurovereenkomst bedongen hebben.

De Nederlander met Afghaanse roots doorliep de jeugdopleiding bij PSV en kwam samen met Darije Kalezic aan het begin van het seizoen 2015/2016 naar Kerkrade. In de eerste maanden van die jaargang was hij één van de positieve verrassingen in de spelersgroep, maar een slepende blessure zorgde ervoor dat hij uiteindelijk slechts 12 duels speelde. In het huidige seizoen kwam Noor in 14 duels binnen de lijnen; desondanks besloot de clubleiding dat de middenvelder het veld moest ruimen.

Technisch Directeur Gerald van den Belt zegt op de website van Cambuur het volgende over Noor: “Farshad is een karaktervoetballer die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. Dat hij dit seizoen al veel minuten gemaakt heeft in de Eredivisie zegt alles over zijn kwaliteiten en we zijn dan ook blij dat hij ons komt versterken.”

Foto: Roda JC Live