Noord- en Zuid-Limburg ontmoeten elkaar in politieloze Koel

Een derby mag je het niet noemen. Toch heeft de tweestrijd tussen Noord- en Zuid-Limburg net iets meer dan vele andere wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Zondag treffen Roda JC en VVV elkaar in Venlo.

Een goed uur, 81 kilometer rijden is het, van het Parkstad Limburg Stadion naar de pittoreske Koel. Om 14:30 zullen de spelers de befaamde trap afdalen, de kuil in. Een Eredivisie-tijdstip voor een wedstrijd, die lange tijd gold als de ‘Limburgse derby’ in de Eredivisie. Met MVV en Fortuna op een niveau lager werd de wedstrijd in de media maar al te graag als derby verkocht. En dat terwijl de supportersgroepen, met name in Kerkrade, juist zo graag benadrukken dat dit een wedstrijd is als ieder ander.

Grote belangen
Ook die wedstrijd ‘als ieder ander’ is zondag belangrijk voor beide ploegen. Roda is inmiddels tien wedstrijden ongeslagen en verloor in competitieverband voor het laatst in november. Toch moeten de Kerkradenaren alle zeilen bijzetten om aansluiting te houden met de subtop. Daarvoor is winst in Venlo eigenlijk een must, want dan is het gat naar de nummer 3 maar vier punten.

VVV wil juist een klein beetje aansluiting krijgen met die subtop. Bij winst is het gat naar Roda nog zeven punten. Flink, maar niet onoverbrugbaar, terwijl een gat van 13 punten dat toch wel lijkt. De Venlonaren bezitten bovendien momenteel de laatste play-off-plaats. Alle punten zijn welkom, zeker nu NAC Breda in de nek hijgt.

Bloedeloos
Eerder dit jaar was het geen feest om aanwezig te zijn bij Roda JC – VVV. Dat mocht overigens alleen de pers, want toen golden al de strengere coronamaatregelen. Beide ploegen vermaakten het journaille niet, want de wedstrijd eindigde bloedeloos in 0-0. Edities van VVV – Roda in de Koel bieden gelukkig over het algemeen wel spektakel: in de laatste acht wedstrijden in De Koel scoorde Roda maar liefst 19 doelpunten.

Wedstrijdinformatie
Het is niet de verwachting dat Jos Luhukay zijn basisopstelling gaat wijzigen. Vorige week werd MVV met 0-5 opgerold door VVV, en dezelfde elf basisspelers mogen daarom aantreden tegen Roda.

Verwachte opstelling VVV-Venlo: Van Crooij – Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik – Sedláček, Dekker, El Azrak – Schroijen, Venema, Johansson.

Bij Roda JC hoeft Jurgen Streppel even niet meer te puzzelen in de verdediging. Alle schorsingen zijn uitgezeten en dus is het alleen nog de blessure van Niek Vossebelt, die ervoor zorgt dat Streppel niet zijn voorkeurself kan opstellen.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Jensen, Joppen, Absalem – Klaasen, Emmers, Bouchouari – Limbombe, Vente, Pflücke.

De wedstrijd in De Koel begint om 14:30 uur en is zoals gebruikelijk te volgen via ons Twitter-account: www.twitter.com/RodaJClive.

Foto: Roda JC Live