Roda JC bijt zich stuk op FC Volendam: 1-1

In een bij vlagen zeer sfeervol Parkstad Limburg Stadion heeft Roda JC maandagavond FC Volendam niet op de knieën weten te krijgen. De koploper wist met alle moeite een puntje mee te smokkelen uit Kerkrade.

De ploeg van Jurgen Streppel begon stormachtig aan het duel, maar keek toch al snel tegen een achterstand aan. Achraf Douiri zette na acht minuten de bezoekers op voorsprong, nadat Robert Mühren eerst de bal volledig verkeerd raakte. Op het geplaatste schot van Douiri was doelman Rody de Boer echter kansloos. Het was de eerste keer dat FC Volendam zich voor het doel meldde, na een lange periode van druk van Roda JC.

Na de openingstreffer kwam de wedstrijd wat meer in balans, al bleef het balbezit veelal bij de thuisploeg. Tot hele grote kansen leidde dat slechts sporadisch. Dylan Vente kreeg van dichtbij de kans op de gelijkmaker, maar een Volendamse verdediger lag in de weg. Het Andere Oranje wist hier evenwel helemaal geen kansen meer tegenover te zetten.

In de tweede helft ging het spel op dezelfde voet verder, want ook twee wissels van Wim Jonk konden geen ommekeer teweeg brengen. Juist op het moment dat FC Volendam steeds meer ging tijdrekken en ging irriteren, kreeg het de deksel op de neus. Terwijl Samir Ben Sallam met een vermeende blessure op de grond lag, besloot Roda JC door te spelen. Scheidsrechter Richard Martens floot ook niet af, en dus besloot Richard Jensen een voorzet panklaar op het hoofd van Dylan Vente te leggen. De spits kopte tegendraads de gelijkmaker binnen.

Een paar gedwongen wissels zorgden er vervolgens voor dat het slotoffensief van Roda JC nooit echt meer van de grond kwam. Daar stond tegenover dat FC Volendam ook weinig kon uitrichten. Met een punt zullen de Volendammers daarom verreweg het meest tevreden zijn. Roda JC zakt een plekje en staat nu op de achtste plaats, twee punten achter de nummer vijf.

Foto: Roda JC Live