Ongekende weelde voor Roda: 0-5 tegen Dordrecht

Aan de Krommedijk heeft Roda JC zaterdagmiddag een comfortabele zege op FC Dordrecht geboekt. Tegen de hekkensluiter werd het 0-5, nadat het bij rust al 0-3 stond.

Beide teams kregen deze week versterking vanuit Rotterdam. Bij Roda JC startte Dylan Vente nog op de bank in Dordrecht, maar bij de thuisploeg mocht collega-aanvaller Naoufal Bannis gelijk in de basis beginnen. Dat hij niet veel ballen zou krijgen tijdens zijn eerste wedstrijd voor FC Dordrecht was echter snel duidelijk, want vanaf het begin waren het de Kerkradenaren die de dienst uitmaakten.

Roda zocht fanatiek de aanval en zette hoog druk, zoals trainer Jurgen Streppel het zo graag ziet. Na een kwartier leidde dat tot de eerste treffer, al was het met een gelukje. Een voorzet van Goppel werd door Falkenburg tegen de paal gekopt, maar spits Serrarens was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Een kwartier later mocht Falkenburg zelf zo’n intikkertje benutten, toen een schot van Klaasen via de kruising terug het veld in kwam.

Nog voor rust werd het zelfs 0-3: Pflücke stuurde Goppel met een mooie pass weg en de watervlugge buitenspeler tikte de bal achter doelman Van Herk. De doelman, basisdebutant bij FC Dordrecht, maakte al snel na rust een einde aan de laatste hoop van de Dordtenaren, door Goppel in de zestien onderuit te halen. De penalty werd benut door Klaasen, na wat geruzie met Serrarens. “Robert Klaasen is onze eerste penaltynemer, Fabian [Serrarens, red.] was vergeten het lijstje te lezen”, lachte Streppel na afloop.

Vlak daarna bepaalde Pflücke met een schitterend afstandsschot de eindstand op 0-5. “Een mooie beloning na een goede wedstrijd, vanaf het begin waren we dominant”, zo vatte de Duitser het samen. De comfortabele voorsprong gaf Streppel de kans om spelers te laten terugkeren en debuteren. Amir Absalem keerde terug na weken blessureleed en Dylan Vente en Ali Messaoud maakten hun debuut.

Voor Messaoud was dat wel welkom, want de middenvelder had met corona acht dagen ‘opgesloten’ gezeten in het Fletcher-hotel. “Niet echt de start waar je op hoopt, dat was verschrikkelijk.” Toch kon de middenvelder er na afloop om lachen, blij met zijn debuut. Dat werd hem gegund, ook door Streppel: “Eigenlijk kon het nog niet, maar hij moest vandaag wel even meedoen na de afgelopen tijd.” Hij verwacht vanaf komende week wel volop een beroep te kunnen doen op Messaoud, als de strijd om een play-off-ticket verdergaat.

In die strijd deed Roda goede zaken: door de driepunter komt de achtste plaats van Telstar nu echt dichtbij, met een gat van nog maar één punt.

Foto: Roda JC Live