Roda JC trekt overwinning tegen Jong Utrecht over de streep

In eigen huis heeft Roda JC weer eens weten te winnen. Tegen de beloften van Jong FC Utrecht werd het, ondanks tal van kansen, ‘slechts’ 2-1.

Jurgen Streppel keerde na zijn coronabesmetting terug op de bank in Kerkrade. Ondanks dat het thuis zitten best meeviel (“tenminste bier en borrelnootjes”) was de trainer blij om weer op het veld te staan. Hij was ook ouderwets duidelijk te horen, met name in de laatste minuten toen het grote manco van dit Roda JC boven leek te komen drijven: wedstrijden uitspelen.

Met Jong FC Utrecht volop in de aanval lag er gigantisch veel ruimte voor de Kerkradenaren om uit te lopen naar een riante voorsprong. De ruimtes werden echter onbenut gelaten en als die wel gebruikt werden, was het afronden niet op maat.

Het zorgde ervoor dat het toch weer tot het einde billenknijpen was in het Parkstad Limburg Stadion, waar Streppel langs de lijn gek werd. “Waarom? Waarom gaan we met een voorsprong opeens weer achteruit voetballen?”, verzuchtte de trainer na afloop in de catacomben. “Daar erger ik me mateloos aan.” Tot aan de laatste minuut bleef het spannend, toen zelfs Utrecht-doelman Paes zich nog tweemaal in de zestien van Jan Hoekstra meldde.

De overwinning leek er in het begin helemaal niet in te zitten, want Roda schoot opnieuw niet al te best uit de startblokken. Al na twee minuten kreeg Jeremy Hilterman een grote kans voor de Utrechters en na twintig minuten was het raak. Verkeerd doordekken van gehegenheidslinksback Xander Lambrix leidde de goal in. “Ik dekte door en daardoor had de rechtsback van hen alle ruimte”, zo verklaarde Lambrix zelf. “Het was dan ook sinds de jeugd niet meer gebeurd dat ik linksback heb gespeeld.”

Achteraf kon de jonge Belg erom lachen, want eenmaal op achterstand werd de thuisploeg wakker. De Kerkradenaren zochten de aanval en werden daarvoor na een half uur spelen beloond. Erik Falkenburg schoot een hoekschop van Goppel ineens tegen de touwen. Zo pikte de aanvaller, bij wie het vaak zo traag en log oogt, toch een goal mee.

Na de gelijkmaker zocht Roda naar de voorsprong, die uiteindelijk dan ook niet uit de lucht kwam vallen. Na een uur spelen behield Patrick Pflücke het overzicht na een puike voorzet van Thijmen Goppel. Vanaf een meter of tien verschalkte hij doelman Paes. Door de drie punten behoudt Roda aansluiting in de strijd om de play-off-plaatsen.

Foto: Roda JC Live