Ook duel met BMG II prooi voor Roda JC

Ook de tweede oefenwedstrijd van het weekeinde is door Roda JC Kerkrade winnend afgesloten. Borussia Mönchengladbach II werd met 1-2 verslagen door het elftal van Jean-Paul de Jong.

De wedstrijd tussen beide ploegen werd onder gezellige omstandigheden afgewerkt op het veld van SC Salingia 08 Barmen. Het dorp was uitgelopen voor de wedstrijd, die onderdeel was van de Salingia Cup. Onder het genot van een biertje en een Bockwurst zagen de toeschouwers beide ploegen voorzichtig uit de startblokken schieten. Pas na een kwartier viel de eerste grote kans te noteren: de beloften van Gladbach schoten nipt voorlangs.

Vlak daarna wist testspeler Ivan Prtajin bijna tot scoren te komen uit een hoekschop, maar zijn bal ging via de doelman en de lat over. Aan de overkant was het vervolgens wel raak, toen een afvallende bal door Gladbach tegen de touwen werd gepoeierd.

Na rust kwam Roda JC, met Van Eijma en Verburgh in plaats van Werker en Souren, beduidend sterker voor de dag. Al snel zorgde Fadel Gobitaka voor de gelijkmaker, door vanaf links feilloos in te schieten. Na een uur spelen scoorde Prtajin zijn eerste doelpunt in Roda JC-dienst, door de doelman te verschalken na een lange bal: 1-2. Ondanks enkele kansen die nog volgden, werd er niet meer gescoord, en daarmee was de eindstand bepaald.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Mertens – Durwael (60. Schütte), Werker (45. Van Eijma), Baldé (60. Flapper), Alonso (60. Vanhove) – Klaasen (60. Tanriver), Souren (45. Verburgh), Ahidar (60. Jap Tjong), – Wijnen (60. Brrou), Prtajin (60. Stassen), Gobitaka (60. Remans).

Foto: Roda JC Live