Ook tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten door Roda JC

Roda JC heeft ook haar tweede oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen winnend af weten te sluiten. Alemannia Aachen werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Mart Remans.

In de eerste helft werd door beide ploegen eenmaal het aluminium geraakt op het sportpark van Rood Groen LVC ’01 te Vaals. Namens Roda trof Henk Dijkhuizen de lat. Ook Mitchel Paulissen wist een grote kans te missen. Het was de helft waarin ook de proefspeler Sébastien Bassong zijn opwachting maakte. De ervaren verdediger deed zich gelden met enkele fraaie passes en nuttige ingrepen, maar bleek duidelijk een achterstand op het gebied van fitheid te hebben. Na de thee mocht Bassong dan ook achterblijven in de kleedkamer, al gold dat voor een merendeel van het elftal.

Aanwinst Tom Muyters speelde de hele wedstrijd, terwijl de andere nieuweling, Niels Verburgh, in de tweede helft aan het werk kon. Zij zagen allebei van afstand hoe Mart Remans tien minuten voor het einde aan afgemeten voorzet tegen de touwen kopte. Tegen KVC Oranje was Remans ook al trefzeker.

Roda JC in de eerste helft: Muyters, Dijkhuizen, Werker, Bassong, Vansteenkiste, El Makrini, Gnjatic, Van Velzen, Paulissen, Engels, Milts.

Roda JC in de tweede helft: Muyters, Verburgh, Keulen, Van Eijma, Vansteenkiste, Paumen, Zotti, Souren, Schlösser, Remans, Milts.