Contractloze spelers met 1-2 te sterk voor Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft in de derde oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor het eerst verloren. In het Parkstad Limburg Stadion was VVCS met 1-2 te sterk. Het Kerkraads doelpunt kwam op naam van testspeler Brendon-Lee Griffiths.

Ongeveer 1.500 supporters waren naar het stadion getogen voor de oefenwedstrijd, maar zij werden in de eerste helft allesbehalve vermaakt. Het middenveld, dat gevormd werd door Mohamed El Makrini, Ognjen Gnjatic en testspeler Leon Jensen ontbrak het aan elke vorm van creativiteit. Buitenspelers Gyliano van Velzen en Mario Engels lieten niets zien dat op rendement leek, terwijl rechtsback Henk Dijkhuizen zich ook niet van zijn beste kant liet zien.

Het openingsdoelpunt van VVCS kwam niet toevallig voort uit stuntelend verdedigen van Dijkhuizen. Na een slim tikje in de zestien kwam vervolgens Mamedov vrij te staan voor Tom Muyters, die kansloos was: 0-1. Vlak daarvoor miste Van Velzen een gigantische kans op de 1-0, door voor open doel hoog over te schieten. Het was slechts een van zijn mislukte acties in de eerste helft.

Ook in de tweede helft wist Roda in eerste instantie nauwelijks gevaar te creëren, tot een schot van Gnjatic na 65 minuten. Dat vloog rakelings over. Daarvoor was VVCS echter al op 0-2 gekomen, door een aanval die symbool stond voor Roda’s wedstrijd. Eerst verloor Gyliano van Velzen onnodig de bal, waarna VVCS als een warm mes door de boter heen sneed. De verdediging stond te slapen, waardoor Emilio Piëtro door kon breken. De onzeker ogende Tom Muyters stond vervolgens veel te ver voor zijn doel, waardoor Piëtro de voorsprong kon verdubbelen.

Uit een scrimmage kwam Roda JC vervolgens op 1-2, waarbij testspeler Brendon-Lee Griffiths het laatste tikje gaf.

Een kwartier voor tijd voerde Robert Molenaar welgeteld zeven wissels door, waarna Roda plots aanspraak maakte op de gelijkmaker. Met het jonge grut in het veld toonde de thuisploeg met name meer lef, waardoor VVCS onmiddellijk in de problemen kwam. In de blessuretijd leidde het tot een stortvloed aan kansen, maar Mart Remans, Thomas Paumen en andermaal Griffiths en Paulissen stuitten op de sterk keepende Renze Fij. Daardoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 1-2 nederlaag.

Opstelling Roda JC: Muyters – Dijkhuizen (75. Keulen), Werker (75. Van Eijma), Verburgh (75. Schlösser), Vansteenkiste (75. Zotti) – Griffiths, Jensen (45. Paulissen), El Makrini (75. Milts) – Engels (75. Paumen), Sahin (45. Griffiths), Van Velzen (75. Remans). 

Foto: Roda JC Live