‘Opnieuw externe partij nodig voor salarisbetalingen in Kerkrade’

Voor minimaal de tweede maand op rij is Roda JC Kerkrade niet in staat om zelf de salarissen te betalen. Beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega komt niet over de brug. Dat meldt De Limburger.

García de la Vega kan geen euro overmaken naar de rekening van Roda JC, zolang de KNVB geen goedkeuring heeft gegeven voor de overname. Bij iedere overname van meer dan 25% van de aandelen voert de voetbalbond een uitgebreide screening uit. Aangezien de Mexicaan 79,98% van de aandelen van de club over wil nemen, wordt hij momenteel doorgelicht door de KNVB. Onduidelijk is of het eind van dat proces in zicht is. Tot die tijd dreigt de Rabobank de rekening te blokkeren, wanneer García de la Vega geld overmaakt.

Een via-via-constructie om alsnog het broodnodige geld bij de club te krijgen, lijkt nog niet te zijn gevonden door de Mexicaan. In augustus ging het gerucht al de ronde dat de club zelf de salarissen niet kon voldoen. De Limburger meldt dat de salarissen toen zijn voorgeschoten door Hessel Meijer, die statutair directeur is van de club, aangezien García de la Vega nog niet tekenbevoegd is.

De regionale krant meldt ook dat García de la Vega namens Roda JC een lening heeft afgesloten bij een Duitse partij. Met die lening zou Meijer vervolgens zijn terugbetaald, maar dat levert weer een probleem op wat betreft de salarissen van de maand september. Naarstig wordt er nu naar een oplossing daarvoor gezocht.

045-Online meldt ondertussen bij monde van Bjorn Thimister dat binnen de Roda-top steeds meer mensen genoeg hebben van García de la Vega. Er zou naarstig gezocht worden naar een alternatief. García de la Vega stelt op zijn beurt dat er geen enkele onduidelijkheid bestaat over wie de salarissen betaalt, en dat die niet voorgeschoten zijn in de voorbije maanden.

Foto: Roda JC Live