Schrouff: “De la Vega komt alle afspraken na”

Mauricio García de la Vega is tot nu toe alle afspraken nagekomen, die hij met Frits Schrouff heeft gemaakt. Dat stelt Schrouff tegenover L1, nadat De Limburger gisteren naar buiten bracht dat Roda JC de salarissen niet zelf kon betalen.

Na het bericht van De Limburger ontstond de nodige ophef. Eerder bracht onder andere NRC al een artikel naar buiten, waarin de kredietwaardigheid van De la Vega werd betwijfeld. Schrouff heeft echter nog steeds het volste vertrouwen in de Mexicaan, zo zegt hij tegenover de Limburgse omroep.

“Tot nu toe is De la Vega alle afspraken en verplichtingen, ook betalingsverplichtingen, nagekomen”, aldus Schrouff. De Landgraafse loempiamagnaat geeft aan dat hij de berichten in de media volgt, maar uitgaat van de feiten. “En dan heb ik er nog steeds vertrouwen in.” Om welke verplichtingen het gaat, wordt niet gemeld.

De 79-jarige Schrouff geeft bovendien aan geregeld contact te hebben met De la Vega. “Dat is op allerlei manieren, ik word in ieder geval op de hoogte gehouden.” Zo werden Schrouff en De la Vega bij FC Eindhoven – Roda JC (1-1) nog gezamenlijk op de tribune gezien. De voormalig grootaandeelhouder, die in de afgelopen jaren ongeveer 20 miljoen euro in Roda JC stak (en zag verdwijnen), toont zich schuldbewust over de huidige staat van de club. “Als eigenaar ben ik hier mede schuld aan.”

045-online journalist Bjorn Thimister meldde dinsdagmiddag dat de salarissen voor de maand september maandag zijn betaald. Hoe dat bericht zich verhoudt tot de berichtgeving van De Limburger op maandagavond, waarin werd gemeld dat er nog niemand was gevonden die de salarissen voor wilde schieten, is onduidelijk.

Foto: Roda JC Live