Partijen eens: Korotaev levert Roda-aandelen in

Het einde van het tijdperk-Aleksei Korotaev in Kerkrade is dichterbij dan ooit. Korotaev en het collectief Hodenius, Koster en Mercurius hebben dinsdagmiddag een mondeling akkoord bereikt over de terugtreding van de Rus, zo meldt De Limburger.

Korotaev, die in de winter van het seizoen 2016/2017 zijn intrede maakte in het Parkstad Limburg Stadion, bezit momenteel twintig procent van de aandelen in Roda JC. Naar verwachting levert de investeerder dit aandelenbelang in. In ruil daarvoor wordt hij door de club niet gehouden aan zijn financiële verplichtingen.

De club heeft nog enkele tonnen tegoed van Korotaev, die inmiddels al jaren niet bij zijn tegoeden kan vanwege een slepende juridische procedure in zijn woonland Dubai. Hoewel Korotaev in deze procedure constant aan de winnende hand is, zijn de banktegoeden nog steeds bevroren. Hierdoor kan hij de tekorten van de club niet dekken, terwijl hij hier contractueel wel tot verplicht is.

Het terugtrekken van Korotaev maakt de weg vrij voor een nieuw ondernemerscollectief, dat alle aandelen in Roda JC wil overnemen. Het gaat hier om beursmiljonair Roger Hodenius, IT-ondernemer Stijn Koster en de erfgenamen van wijlen Henk Stienstra, middels diens beleggingsmaatschappij Mercurius. Hun belangrijkste eis was het inleveren van Korotaevs aandelen, zodat zij met een schone lei kunnen beginnen.

Verwacht wordt dat Roda JC op zijn vroegst volgende week naar buiten treedt over de aandeelhouderswijziging. De overeenkomst is via e-mail gesloten, maar moet nog geformaliseerd worden bij de notaris.

Foto: Roda JC Live