Muyters en Baggen vertrekken bij Roda JC, einde periode-Korotaev lijkt nabij

Er lijkt spoedig een einde te gaan komen aan het tijdperk-Aleksei Korotaev in Kerkrade. Het vertrek van de Rus is een van de belangrijkste eisen die een nieuw ondernemerscollectief stelt in de onderhandelingen om de aandelen in Roda JC over te nemen. Dat melden diverse bronnen, onder meer aan De Limburger.

Korotaev heeft een aandelenbelang van twintig procent in de Limburgse club. Door een slepende juridische procedure in zijn woonland Dubai kan hij inmiddels al drie jaar niet beschikken over zijn banktegoeden. Daardoor kan hij niet bijdragen aan de verliezen van Roda JC, terwijl dat wel contractueel is vastgelegd. Hierdoor heeft Korotaev een schuld van enkele tonnen aan de club.

Om de noodlijdende club op de been te houden wordt momenteel gewerkt aan een nieuw reddingsplan. Hierbij speelt beurshandelaar Roger Hodenius een bepalende rol. Samen met Stijn Koster en Mercurius, de beleggingsmaatschappij van wijlen Henk Stienstra, wil hij de aandelen in Roda JC overnemen. In dit reddingsplan is geen ruimte voor Korotaev. Hodenius, Koster en de Stienstra-erven zouden graag zien dat de Zwitserse Rus vertrekt.

Jan Baggen is in ieder geval vertrokken bij Roda JC. Baggen was een van de Limburgse zakenlieden die vanaf het begin uitmaakte dan de G7, een ondernemerscollectief dat na de degradatie saneringen doorvoerde bij de Kerkraadse club. Later maakte Baggen deel uit van de Roda-coalitie, de groep ondernemers onder leiding van Roland Hogenelst en Stijn Koster. Na het vertrek van Baggen zijn Stijn Koster en Bert Peels de enige overgebleven leden van de Roda-coalitie.

Iemand die ook niet terugkeert bij Roda JC is Tom Muyters. De doelman focust zich op een toekomst buiten Kerkrade. Ook nu de trainingen zijn hervat, zal Muyters niet terugkeren in het Parkstad Limburg Stadion. De verhouding tussen Muyters en de supporters was vanaf het begin moeizaam. Gedurende het seizoen verloor Muyters zijn plek in het doel aan Radomir Novakovic, die zijn contract bij Roda JC onlangs verlengde.

Foto: Roda JC Live