Play-off-levens verbruikt: Roda JC degradeert

Roda JC Kerkrade is gedegradeerd naar de Eerste Divisie. De club uit Kerkrade verloor zondagavond in eigen huis met 1-2 van Almere City FC, dat zicht houdt op promotie naar het hoogste niveau.

In eigen huis begon Roda JC aanvallend, in de wetenschap dat een overwinning noodzakelijk was om door te gaan naar de finale van de play-offs. Het leidde in de eerste helft tot een stortvloed aan kansen, terwijl Almere City zich beperkte tot counteren. Daarmee zorgde de ploeg van Jack de Gier regelmatig voor blinde paniek in de defensie. Toch maakte Roda voor rust de meeste aanspraak op de treffer, waarbij alleen al Simon Gustafson twee keer het aluminium raakte.

Aan de andere kant blunderde Hidde Jurjus wederom. Een vrij gemakkelijke vangbal werd door de goalie recht in de voeten van een Almere-speler gestompt, die de paal raakte. De rebound pegelde Sylvester van der Water binnen, waardoor Roda twee keer moest scoren. Een eerste kans daarop werd Roda onthouden, doordat scheidsrechter Lindhout verzuimde een penalty te geven voor een overtreding op Patrick Banggaard.

Vlak na rust lag de gelijkmaker wel in het doel. Nadat Dani Schahin eerst nog oog in oog met doelman Chiel Kramer faalde, kopte hij binnen tien minuten de 1-1 tegen de touwen. Daarna ging Roda naarstig op zoek naar de tweede goal, maar tot grote kansen kwam het niet meer. Twee minuten nadat alles of niets werd verkozen, met Daryl Werker als stormram in de spits, profiteerde Almere City van de grote ruimtes. Hammouti mocht vogelvrij de 1-2 binnenschieten.

Daarmee is Roda JC voor de tweede maal in de clubhistorie gedegradeerd.

Foto: Roda JC Live