Positiviteit bij Roda na remise: “Uitgangspositie niet veranderd”

Na het gelijkspel tegen Jong Ajax waren Bas Sibum, Matisse Didden en Lucas Beerten over één ding eensgezind: de uitgangspositie is precies hetzelfde. “We hebben het nog steeds in eigen hand, dat moet een geruststelling zijn.”

Over het spel waren beide drie heren minder te spreken. “We hebben weinig grote kansen gehad, maar wel heel veel kansen op kansen. De laatste bal was telkens niet goed”, zo stelde Sibum. Beerten herkende dat beeld: “We hebben de creativiteit wel voorin, maar hun blok stond wel, erdoorheen spelen was niet heel gemakkelijk.” Dat bracht risico’s met zich mee, zag Sibum, die bij rust al wisselde. “Ik bracht na rust Dzepar om iets meer defensieve zekerheid te hebben. In de omschakeling lag er veel ruimte voor Ajax en dan zijn ze behendig, dat wilde ik minder zien in de tweede helft.”

“Het vertrouwen is nog altijd heel hoog, we staan er heel positief in.” – Matisse Didden

Ook Beerten en Didden spraken van een matige eerste helft. De Belgen vonden het spel te slap. “Ik verwacht in deze fase van de competitie wel iets meer gretigheid”, aldus Didden. “Misschien is het toch de druk, al is dat bij mij zeker niet het geval. Het is puur de wil, alles eraan willen doen om de tweede bal te winnen.” Met name de lange verdediger, die in de zomer naar FC Utrecht verkast, oogde gefrustreerd over het gelijkspel. “Je mag nooit tevreden zijn met 1-1 tegen Jong Ajax. Qua kwaliteit zijn ze heel goed, maar er lagen echt meer dan genoeg kansen voor ons. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt.” Dat de Ajacieden met een behoorlijk sterk elftal voor de dag kwamen, maakt dat niet anders. “Ik ben er niet in geïnteresseerd wie er spelen. Als je bang bent voor de namen, dan ben je al half verloren”, aldus Beerten.

Met de remise liep Roda niet uit op FC Groningen, dat zelf ook gelijkspeelde tegen Willem II. Daardoor lijkt de competitie uit te draaien op een allesbeslissend duel in Euroborg. Daar kijkt Roda met vertrouwen naar. “We hebben twee hartstikke mooie wedstrijden voor de boeg, gelukkig in twee volle stadions. Veel mooier wordt het niet”, vindt Sibum. “We doen tot de laatste dag mee om promotie.” Ook Didden kijkt er zo naar: “Het vertrouwen is nog altijd heel hoog, we staan er heel positief in.”

Foto: Roda JC Live