Roda JC blijft tweede na puntverlies bij Jong Ajax

Op Sportpark de Toekomst heeft Roda JC voor het tweede duel op rij puntverlies geleden. De wedstrijd tegen Jong Ajax resulteerde in een puntendeling: 1-1.

Net als bij Jong PSV wisten de Kerkradenaren zich gesteund door het merendeel van de toeschouwers, en die supportersovermacht had nog groter kunnen zijn, als Ajax niet een week voor de wedstrijd de kaartverkoop had stopgezet. Die meegereisde supporters mochten na een zenuwachtige openingsfase al snel juichen, want in de negende minuut kwam Roda op voorsprong. Nadat eerst Olaf Gorter ternauwernood de bal bij doelman Charlie Setford wist te krijgen, ging die vervolgens opzichtig in de fout. Václav Sejk wist hem de bal te ontfutselen en schoof die vervolgens in open doel.

Van de voorsprong kon de ploeg van Bas Sibum niet lang genieten, want amper vier minuten later trok Silvano Vos de stand alweer gelijk. De middenvelder van Jong Ajax leek niet tot een schot te kunnen komen, maar vond uiteindelijk toch een gaatje en pegelde de bal hard achter Calvin Raatsie. De doelman leek bij die treffer overigens niet vrijuit te gaan.

Na de gelijkmaker ontvouwde zich een vermakelijke wedstrijd, waarin beide ploegen behoorlijk va banque speelden. Jong Ajax mikte op de omschakeling en was daarin ook vaak gevaarlijk, maar creëerde nauwelijks grote kansen. De beloften werden na de 1-1 nog het meest gevaarlijk door een afstandsschot van Tristan Gooijer, maar Raatsie redde knap. Ook Roda zocht vooral met snelheid op de flanken de aanval, maar de laatste bal was vrijwel constant net niet op maat. Daardoor bleef gevaar van de Kerkradenaren ook beperkt tot afstandsschoten.

De gelijke stand bleef dan ook tot het eind op het bord staan. Omdat dat ook in Tilburg bij de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen het geval was, lijkt de promotiestrijd te gaan resulteren in een rechtstreeks duel in Euroborg tussen nummers twee en drie.

Foto: Roda JC Live