RODA CONTRACTEERT AANVALLER PLAT

Roda heeft in de persoon van Johan Plat de gewenste versterking voor de spitspositie vastgelegd. De aanvaller, die overkomt van het Duitse Hansa Rostock, tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen.

Roda maakte de komst van Plat vanmiddag bekend tijdens de jaarlijkse Open Dag van de club. De 27-jarige aanvaller werkte vorige week een proefperiode af bij de selectie van René Trost, waarna de technische staf van de Limburgers concludeerde dat de in Purmerend geboren spits een meerwaarde kan betekenen voor het team. Doordat Plat over een transfervrije status beschikte, hoeft Roda geen transfersom te betalen aan Hansa Rostock. Bij de geel-zwarten zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Frank Demouge.

De aanvaller pikte in dienst van de Duitse club met enige regelmaat zijn doelpuntjes mee gedurende de afgelopen twee seizoenen; in 55 wedstrijden vond hij 14 maal het net. Vóór die periode speelde Plat in Nederland bij PEC Zwolle, FC Dordrecht, FC Oss en Telstar. Met name bij die laatste club kende hij een succesvolle periode tussen 2010 en 2012, met 25 doelpunten in 59 duels. Naast Plat hoopt Roda JC ook overeenstemming te bereiken met Sparta-verdediger Crescendo van Berkel. Hij was, net als Plat, onlangs op proef in Kerkrade en bewees daarbij tegenover de technische staf over voldoende kwaliteiten te beschikken.