10.000 BEZOEKERS OP GESLAAGDE OPEN DAG

10.000 BEZOEKERS OP GESLAAGDE OPEN DAG

Roda JC Kerkrade telde vandaag zo’n tienduizend bezoekers op de jaarlijkse Open Dag, die dit jaar in het Parkstad Limburg Stadion werd georganiseerd. Een volgepakte Noordtribune maakte rond half drie ‘s middags kennis met de mannen, die het dit jaar voor ons moeten gaan doen.

Zo gauw de Open Dag begonnen was, heerste binnen het stadion een uiterst gemoedelijke sfeer. Jonge bezoekers bekeken voor het eerst het kleedlokaal en de persruimte, mensen vergaapten zich aan de Skyboxen bovenin het stadion en iedereen kon voor het eerst zijn oordeel vellen over het kunstgras.

Op dat kunstgras werden rond 14:30 de spelers door stadionspeaker Wim Frijns één voor één naar voren geroepen. Dat eindigde met een verrassing, want spits Johan Plat werd aan het publiek gepresenteerd. De presentatie begon ook nog met wat opschudding, want MVV-fans hadden een vliegtuigje geboekt dat over het stadion rondjes vloog met als vermelding dat de enige club in Limburg in Maastricht te vinden is. Door de ruim 6.000 fans die de hoofdtribune vulden werd sportief gereageerd. Roda JC Kerkrade – MVV wordt gespeeld op 31 augustus.

Verder ging er gedurende dag bij de verschillende supportersverenigingen en fanclubs de nodige merchandising over de toonbank. Tevens werden er de nodige seizoenskaarten verkocht. Op de helft van de open dag was het aantal van 5.100 reeds gepasseerd.

Nadat alle families tevreden huiswaarts waren gekeerd, keerde de rust terug in het Parkstad Limburg Stadion. Echter niet voor lang, want dinsdag worden de trainingen hervat en vanaf dan gebeurt dat ook in het stadion. Op vrijdag oefent Roda JC op de velden van VV Schaesberg nog tegen Helmond Sport en dan begint op vrijdag 8 augustus eindelijk de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.