Update: Advocaten weigeren handtekening Korotaev vrij te geven

De rechter in Dubai heeft een verzoek om Aleksei Korotaev op borgtocht vrij te laten afgewezen. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Dinsdagochtend vond er in het emiraat een nieuwe zitting plaats. Ditmaal was Korotaev zelf aanwezig, in tegenstelling tot de vorige zitting. De Roda-geldschieter werd begin februari gearresteerd op verdenking van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Hierop volgt in Dubai een automatische veroordeling van drie jaar, waarna de verdachte gelegenheid krijgt om zijn onschuld te bewijzen.

Daar is Korotaev tot op heden niet in geslaagd. Een namens Dagblad de Limburger bij de zitting aanwezige bron zag hoe het verzoek tot vrijlating op borgtocht werd afgewezen. De advocaat van de Zwitsers-Russische geldschieter overlegde een document aan de rechter waarin hij Helin International criminele activiteiten verweet. Helin, met als belanghebbende onder andere de Belgische prins Henri de Croÿ-Solre, is de partij die Korotaev aanklaagde vanwege de cheque. Hun advocaat counterde door te zeggen dat de feiten verdraaid worden door het kamp-Korotaev.

Een nieuwe zitting vindt naar verwachting plaats over anderhalve maand. Zo lang Korotaev in de gevangenis zit, is het voor Roda JC onmogelijk om het bedrag te incasseren, dat de Rus bij een Zuid-Limburgse notaris heeft geparkeerd. Naar verluidt gaat het om een bedrag van twee miljoen euro.

UPDATE WOENSDAG 11:00 UUR

Aleksei Korotaev heeft, volgens De Limburger, de handtekening gezet die noodzakelijk is om het geparkeerde geld aan Roda te doen toekomen. Dat bedrag, dat twee miljoen Euro zou omvatten, is voorlopig echter nog niet in handen van de club, aangezien de advocaten van Korotaev in Dubai de krabbel niet vrijgeven. Zij weigeren, omdat die kapitaaloverdracht de juridische strijd tegen Helin International negatief zou kunnen beïnvloeden en daarmee de kansen op vrijspraak voor Korotaev zouden doen slinken. Bovendien eist Helin International natuurlijk zelf geld van Korotaev en maken zij mogelijk eveneens aanspraak op die twee miljoen Euro. Desalniettemin heeft Roda JC haar contacten in Dubai ingezet om alsnog zo snel mogelijk in het bezit van de handtekening én de twee miljoen Euro te raken.

Foto: Roda JC Live