Rechter spreekt: handtekening Korotaev was vervalst

De rechter in Dubai heeft geoordeeld dat de handtekening van Aleksei Korotaev door Helin International is vervalst. Dat melden het Platform Roda JC en diverse media.

Twee medewerkers van financieringsmaatschappij Helin zijn veroordeeld tot een jaar celstraf en worden bovendien het emiraat uitgezet. Korotaev had de zaak zelf aangespannen, volgend op de strafzaak die tegen hemzelf loopt. De puissant rijke bankier wordt door Helin beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque. De maatschappij eist daarom een bedrag van 17,7 miljoen euro van Korotaev.

Van rechtswege werd de Zwitserse Rus veroordeeld tot drie jaar celstraf. Nadat hij bijna een jaar daarvan had uitgezeten, werd de celstraf in hoger beroep echter omgezet in een boete van € 3.500. Daarmee nam Korotaev geen genoegen en dus stelde hij cassatie in. Volgende week wordt het oordeel in cassatie verwacht van de hoogste rechter in Dubai.

Tot die tijd mag Korotaev het land niet verlaten, en zijn er dus geen mogelijkheden voor hem om te investeren in Roda JC. Een gunstig arrest uit het Midden-Oosten kan betekenen dat die wegen weer geopend worden. Huidig eigenaar Frits Schrouff gaf aan nog steeds zijn hoop op Korotaev gevestigd te hebben, maar stelde ook dat dit niet al te lang meer moet duren.