Robbie Servais nieuwe technisch manager Roda JC

Al eerder zong rond dat Roda JC een onbekende naam zou gaan aantrekken als technisch manager. Dat blijkt bewaarheid, want woensdagavond maakte de club bekend dat Robbie Servais vanaf het komende seizoen die functie gaat vervullen.

De 47-jarige Servais tekent een contract in Kerkrade voor twee seizoenen. Daarmee creëert Roda weer een separate technische functie, een baan die met het gedwongen vertrek van Jeffrey van As werd weggesaneerd. Sinds het vertrek van Van As was het technische beleid in handen van hoofdtrainer Jurgen Streppel. Dat dat een gevaarlijke keuze was, bleek toen Streppel plotsklaps verkaste naar Helmond Sport en Roda zwemmend achterliet. Het zorgde voor het besef van de noodzaak van een technische functie, die na een lange zoektocht nu weer wordt ingevuld.

Servais heeft een lang verleden bij Roda’s naaste buur, MVV. De geboren Maastrichtenaar speelde jaren in de jeugd bij MVV, maar brak niet door. Na een hoop omzwervingen keerde hij in 2019 terug bij de Sterrendragers als assistent-trainer en later trainer van het beloftenelftal. Tussendoor verbleef Servais onder andere in Vietnam, Japan, Singapore, Australië en Brunei. Sinds afgelopen jaar was hij werkzaam in de gerenommeerde jeugdopleiding van KRC Genk.

Het technische team zal vanaf komend seizoen niet alleen bestaan uit Servais. Ook Jordens Peters (algemeen directeur) en Toine van Mierlo (hoofdscout) krijgen daarin een plek, evenals de hoofdtrainer. Wie dat gaat zijn, is nog niet duidelijk. Sef Vergoossen zal dit viertal als adviseur bijstaan waar nodig.

Peters toont zich op de clubsite vanzelfsprekend content met het aantrekken van Servais. “Na een uitgebreide zoektocht zijn wij ervan overtuigd dat wij met Robbie Servais de juiste persoon voor deze functie hebben gevonden. Robbie is een intelligent persoon met een sterke beleidsvisie. Daarnaast beschikt hij over een goed communicatief vermogen en heeft hij internationale ervaring.” Met de komst van Servais en het samenstellen van het technische team moet het opzetten en ontwikkelen van technisch beleid in de komende jaren duurzaam belegd zijn, aldus Peters.

Foto: Roda JC Live