Robert Molenaar nieuwe trainer Roda JC

Robert Molenaar is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De oefenmeester tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.

De 48-jarige Molenaar was clubloos, maar werkte de afgelopen twee seizoenen bij eerstedivisionist FC Volendam. Voordien was hij assistent-trainer bij N.E.C. en gaf hij leiding aan het elftal van hoofdklasser RKSV Halsteren. Als speler was Molenaar actief bij FC Volendam en RBC Roosendaal, maar ook in Engeland bij Leeds United en Bradford City.

Harm van Veldhoven toont zich content met de handtekening van Molenaar. “In de zoektocht naar een geschikte hoofdtrainer zijn we na een zorgvuldig proces uitgekomen bij Robert. Zijn komst betekent voor ons de gewenste invulling voor de positie van hoofdtrainer”, aldus de technisch directeur. “Het is een Nederlandse coach die het Nederlands voetbal kent en die door de jaren heen al de nodige ervaring heeft opgebouwd als speler en als trainer. Wij zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft want het is een trainer die past binnen onze visie en filosofie.”

Molenaar wordt morgenochtend (donderdag, red.) gepresenteerd.

Foto: Roda JC Live