Roda contracteert Tom Muyters: keeper tekent voor twee seizoenen

De derde contractondertekening van de dag is een feit: Tom Muyters is de nieuwe doelman van Roda JC.

Eerder op de dag werden Mitchel Paulissen en Roshon van Eijma tot de zomer van 2020 vastgelegd.

Leider
Ook Muyters heeft een verbintenis voor twee seizoenen ondertekend bij de Koempelclub. De 33-jarige Belg wordt niet alleen de eerste keus tussen de palen, maar moet volgens technisch directeur Harm van Veldhoven ook een leidersfunctie in de spelersgroep gaan vervullen.

“Tom is een betrouwbare keeper met ontzettend veel ervaring in onder andere de Jupiler League”, stelt de technisch directeur op de clubsite. “Zijn sturende vermogen en meevoetballende kwaliteiten zijn uitzonderlijk. Met meer dan 5.000 speelminuten en 19 clean sheets in de Eerste Divisie en Eredivisie weet de doelman wat er van hem gevraagd wordt. Daarnaast zal Tom een belangrijke rol gaan vervullen bij de ontwikkeling van de jonge doelmannen die toegevoegd gaan worden aan de selectie.” Onder andere Radomir Novakovic stroomt dit jaar door vanuit Jong Roda JC naar het eerste elftal.

De doelman stond eerder  onder contract bij onder meer het Belgische Sint-Truiden en Zulte Waregem, FC Eindhoven, Excelsior en het Turkse Samsunspor.

Foto: Roda JC Kerkrade