Roda JC bijna de mist in tegen VVSB

Roda JC bekert verder in de kwartfinale van de KNVB beker. Dat is de eindconclusie van een droevige donderdagavond wedstrijd tegen VVSB die eindigde in 0-1 voor de Eredivisieclub. Schahin was de doelpuntenmaker tegen de tweede divisieclub die hoopte op een nieuw bekersprookje.

Sprookjesachtig was zeker de omgeving. Door laaghangende mist hing er een onheilspellende sfeer op het sportpark te Noordwijkerhout. Roda JC kon meteen in de eerste minuten van de wedstrijd al dreigend worden via Ndenge, maar vervolgens zakte het niveau van de pot behoorlijk. Het was met fases niet om aan te gluren en zelfs VVSB kreeg een aardige kans via de Rijk die op de paal tikte. Noemenswaardig was verder in de eerste helft wellicht enkel de gele kaart van Schahin, die hij kreeg voor een lichte overtreding. Na 45 minuten stond er nog steeds een 0-0 en in de tweede helft zou het verschil gemaakt moeten worden.

In de tweede helft kon Roda toch het verschil maken. Roda kon via Schahin die score openen door een kopbal op een voorzet van Rosheuvel. Lang kon Roda JC helaas niet genieten van deze voorsprong doordat Schahin vroegtijdig, na wederom een gele kaart, het veld mocht verlaten. Dat de videoscheidsrechter, die ook bij bekerwedstrijden aanwezig is, niet ingreep is een raadsel. Na deze gele kaart zakte het niveau naar een nog bedenkelijker niveau en kon VVSB Roda zowaar onder druk gaan zetten. Toch bleef de stand van 0-1 op de borden staan en was zodoende de eindstand.

Met deze stand bekert Roda een ronde verder en mag men zich gaan opmaken voor een tegenstander van groter kaliber. De tegenstanders die ook in de koker verdwijnen zijn op Cambuur na, allemaal Eredivisie clubs. De loting zal natuurlijk weer op onze website verschijnen.