Roda JC boekt zwaarbevochten zege in Emmen

Roda JC heeft een even belangrijke als zwaarbevochten zege geboekt. Aan de Oude Meerdijk werd met 1-0 gewonnen, een zege waarmee de ploeg van Bas Sibum zich steviger nestelt op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

In Emmen kwam de thuisploeg het sterkst uit de startblokken. De plaatselijke FC, geleid door Fred Grim, kreeg ook de grootste kans in het eerste bedrijf. Na een vlotte aanval schoot Piotr Parzyszek op de paal, ruim buiten bereik van doelman Koen Bucker. Buiten die grote kans ging de wedstrijd gelijkop en Roda wist uiteindelijk op een cruciaal moment toe te slaan. In blessuretijd ontsnapte Walid Ould-Chikh aan zijn bewaker, na een vernuftig passje van Lennerd Daneels. De middenvelder schoot gedecideerd raak, een treffer die de winnende zou blijken te zijn.

Na rust was het opnieuw FC Emmen dat beter uit de startblokken schoot, maar net als voor rust ging de storm snel liggen. Ditmaal was de grootste kans voor Roda, maar Daneels stuitte van dichtbij op doelman Jan Hoekstra. Vanaf twintig minuten voor tijd voerde FC Emmen vervolgens de druk op en werd het billenknijpen voor Roda. De Kerkradenaren liepen steeds verder terug en kwamen uiteindelijk zelfs met de rug tegen de muur te staan. Grote kansen waren echter niet besteed aan met name Parzyszek, terwijl Matisse Didden goed wegkwam toen hij bij het verdedigen een bal, die net naast vloog, volledig verkeerd raakte.

Smet op de avond was een op het oog zware blessure voor doelman Koen Bucker, die op het moment van het laatste fluitsignaal op zijn arm geraakt werd. De keeper vertrok direct na afloop naar het ziekenhuis. Het mag de pret in het Kerkraadse kamp niet al te veel drukken, want door de zege gaat Roda in ieder geval de winterstop in als nummer twee.

Foto: Roda JC Live