Roda JC door duizenden supporters onthaald op de Markt

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond na haar promotie door duizenden supporters een warm ontvangst gekregen op de Markt in Kerkrade. Daar ontstond, met spelers en supporters, een groot volksfeest na de promotie naar de Eredivisie. Bovendien werd aan aanvoerder Ard van Peppen de Gouden Stier uitgereikt; de prijs voor promotie via de nacompetitie.

Vrijwel onmiddellijk na het positieve resultaat in Breda begon het grote plein in Kerkrade vol te stromen. De supporters die in het Rat Verlegh Stadion aanwezig waren, gingen toen nog lang niet naar huis; vanwege rellen rondom het stadion, werden de deuren een tijdje dicht gehouden. Onderweg naar Kerkrade stonden op verscheidene bruggen over de A2 supporters de colonne van 15 bussen op te wachten met vlaggen. Bovendien werden de supportersbussen in Tilburg onthaald door een groep Willem II-supporters langs de A58.

De spelersbus reed eerst nog naar het stadion, om daar de familie van de spelers op te pikken en een pizza’tje te eten. Vervolgens werd er koers gezet richting de Markt, waar de selectie eerst werd ontvangen door burgemeester Jos Som, alvorens er op het plein een feest tussen supporters en spelers losbarstte. Vrijwel iedere speler kreeg even het woord en mocht een liedje zingen. Daarbij werden Fortuna Sittard en NAC Breda niet gespaard.

Sfeermakers in de groep bleken Mitchel Paulissen en Anco Jansen, die ook niet vergat Frans Timmermsans te bedanken en bovendien een mooi relaas bracht over de lelijkheid van verdediger Arjan Swinkels. Laatstgenoemde deed een duit in het zakje, als Tilburger, met enkele liedjes over NAC. Ook perschef Rob Goossens liet zich niet onbetuigd en opgestapt trainer René Trost mocht ook nog het woord voeren. Hij gaf aan blij te zijn met zijn beslissing om de groep over te dragen aan Rick Plum en consorten. Trost zat in Breda ook ‘gewoon’ op de tribune.

Foto: Gemeente Kerkrade