Roda JC in beroep tegen Categorie I-indeling

Roda JC Kerkrade heeft beroep aangetekend tegen haar hernieuwde indeling in Categorie I van het financieel beoordelingssysteem van de KNVB. Dat stelt algemeen directeur Wim Collard tegen Voetbal International.

Het is het derde achtereenvolgende meetmoment waarbij de Kerkradenaren in de zorgwekkende categorie worden geplaatst, ondanks het stellige beweren van Collard dat dit niet meer zou voorkomen. Roda is vooralsnog de enige Eredivisie-club in categorie I, want over ADO Den Haag is nog geen oordeel geveld. In de laagste categorie moeten clubs alle uitgaven boven € 50.000,- verantwoorden.

Waar het de vorige keer volgens Collard ging om een foutieve interpretatie van jaarcijfers door de KNVB, kan de begroting nu niet in behandeling worden genomen door de bond. “Wij zouden meer dan voldoende punten scoren om naar Categorie 2 te gaan. Punt is dat de KNVB in april, in reactie op ons plan van aanpak, aangaf dat wij onze begroting moesten voorzien van een onderzoeksrapport door een accountant. Onze huisaccountant liet meteen weten dat dat niet kan, aangezien er vanuit de KNVB nog een onderzoek loopt naar Aleksei Korotaev”, zo stelt de AD tegen het voetbalblad. Twee andere accountantskantoren zouden deze lezing hebben bevestigd.

Roda JC heeft dit vervolgens kenbaar gemaakt aan de KNVB, die niet bereid was mee te denken. Daarop tekende Roda bezwaar aan tegen de indeling, maar volgens Wim Collard heeft de club nog geen uitnodiging gekregen om mondelinge toelichting te verschaffen. De begroting is volgens Collard sluitend en heeft een argumentatie, die elke toets zou kunnen doorstaan. De miljoenen die Korotaev gereserveerd zou hebben voor de club zijn in deze begroting niet meegenomen. “We houden er geen rekening meer mee. Maar we zetten er ook geen definitieve streep door, zolang we niet de kans hebben gehad hem in levende lijve te spreken.”

Header: Roda JC Live