Roda JC in de koker na wanvertoning tegen SV Urk

Roda JC Kerkrade heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de KNVB beker. Op Urk werd de plaatselijke hoofdklasser met 0-1 verslagen door een doelpunt van Mohamed El Makrini.

De ploeg uit de gereformeerde stad toonde geen kerkelijke bescheidenheid en greep vanaf de aanvang het initiatief. Met name Hessel Snoek, de beweeglijke spits van SV Urk, was een plaag voor de Kerkraadse defensie. Al na vijf minuten kwam Snoek tot scoren, maar zijn doelpunt werd door de arbitrage onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Tegenover de aanvalsdrang van de thuisploeg wist Roda JC weinig wapenfeiten te stellen. Na een half uur kopte Ba-Muaka Simakala naast, maar daar bleef het bij.

In het tweede bedrijf verliepen de eerste minuten vrijwel hetzelfde. Opnieuw nam Urk het initiatief en opnieuw scoorde Hessel Snoek. Wederom werd er echter gevlagd voor buitenspel, wederom was dit niet terecht. Desondanks bleef de stand 0-0 en in de 53e minuut kwam Roda JC zelfs, volledig tegen de verhouding in, op voorsprong. Mohamed El Makrini nam na een ingestudeerde corner de bal op zijn slof en schoot deze in de bovenhoek. De doelman van de hoofdklasser was kansloos.

Door enkele basiskrachten in te brengen trachtte Robert Molenaar de voorsprong nog te vergroten, maar dat leverde geen resultaat op. Wel creëerde Roda tegen het einde nog enkele kansen, toen Urk, moegestreden en wel, trachtte de gelijkmaker te forceren en dus meer ruimte liet. Het scorebord bleef echter 0-1 tonen en dus gaat Roda JC een ronde verder in de beker. Zaterdagavond is de loting voor de achtste finales.

Foto: Roda JC Live