Roda JC in tweede oefenduel te sterk voor Groene Ster

Ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2024/2025 heeft Roda JC winnend afgesloten. De ploeg van Bas Sibum won met 0-3 van RKSV Groene Ster.

Dat gebeurde dit jaar niet op het hoofdveld van Sportpark Pronsebroek, maar op veld vier. Sibum had zelf aangegeven niet op het kunstgras te willen voetballen, een na vorig seizoen begrijpelijke keuze. Toen liep de temperatuur in Heerlen tegen de 40 graden en kon je ruiken hoe het kunstgras verbrandde. Hoe anders was dat dit seizoen: met stevige wind en af en toe een bui waren het allerminst de omstandigheden die je verwacht bij een zomerse oefenwedstrijd.

Toch was zo’n gezapige, zomerse oefenwedstrijd precies wat het publiek te zien kreeg. Vrijwel de gehele wedstrijd had Roda veel de bal, maar zonder grote kansen te creëren. Groene Ster, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Derde Divisie, loerde constant op een snelle tegenaanval. Uiteindelijk kwam de thuisploeg in het gehele duel tot één afstandsschot op het doel. Koen Bucker, die in de eerste helft doelman was, pareerde dat schot.

Aan het kwartier voor rust had Roda genoeg om een comfortabele 0-3-zege veilig te stellen. Sam Krawczyk tekende op aangeven van Arjen van der Heide voor de openingstreffer, die werd ingeleid door een fraaie dieptepass van Lucas Beerten. Van der Heide verdubbelde de voorsprong vervolgens met een schuiver van afstand, waarna Enrique Peña Zauner de mooiste treffer van de middag maakte. Hij nam een bal vanuit de lucht ineens op de pantoffel en schoot hard raak in de kruising.

Tegenvaller voor Roda was dat het in de tweede helft Nils Röseler zag afhaken met een blessure die ogenschijnlijk niet binnen een paar dagen verholpen is. Na afloop van de wedstrijd strompelde de centrale verdediger richting kleedkamer. Na rust kwam Roda, met aanwinsten Koen Jansen, Jay Kruiver, Joshua Schwirten, Justin Treichel en Thomas Oude Kotte in de ploeg, niet meer tot scoren. Het bleef daardoor bij 0-3 op Sportpark Pronsebroek. Komende week oefenen de Kerkradenaren tweemaal, dan tegen het tweede van FC Köln en Lierse.

Foto: Roda JC Live