Sibum duidelijk over Go Ahead-gerucht: “Ik blijf”

Na het gewonnen oefenduel tegen Groene Ster toonde Bas Sibum zich tevreden over de eerste trainingsweken. Veel belangrijker voor Roda was zijn antwoord op de vraag die plots boven de markt hing: “Gaan is voor mij geen optie.”

In de afgelopen dagen werd Sibum namelijk plots in verband gebracht met Go Ahead Eagles. De Deventenaren zochten na het vertrek van René Hake een trainer en zouden contact hebben opgenomen met Sibum. Die wilde daar desgevraagd niets over loslaten, maar benadrukte wel dat hij Roda JC niet zou gaan verlaten. “Een vertrek is voor mij geen optie, ik blijf.” Dat lijkt nu bevestigd te worden, want volgens De Stentor wordt Paul Simonis op korte termijn gepresenteerd als nieuwe trainer van de Eagles.

Over de eerste twee trainingsweken was Sibum een stuk opener. “Er wordt goed getraind, de nieuwe jongens zijn naadloos aangesloten in de groep. Dat is fijn om te zien. Er staat ook al een heel behoorlijk elftal.” Toch wordt er nog naarstig gezocht naar versterkingen, met name voorin. Ondanks de rust in de afgelopen week, zijn op dat gebied volop ontwikkelingen. “We zoeken in ieder geval nog twee spitsen. Voorin is er echt nog wat nodig. Dat lijkt nu de goede kant op te gaan.”

Een bepaald type heeft Sibum daarbij niet in gedachten: “Iedereen wil het liefst iemand die er al ergens twintig in heeft geschoten, maar die spelers komen niet naar ons, niet naar de Keuken Kampioen Divisie. Of hij nou 2 meter 50 is of klein en behendig, het maakt me niet zo veel uit, zolang hij maar scoort.”

Header: Roda JC Live