Roda JC incasseert 4-0 nederlaag in Velsen-Zuid

Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij SC Telstar een forse nederlaag geleden. DeWitte Leeuwen zegevierden met 4-0.

Vanaf de eerste minuut werden de bezoekers uit Kerkrade fors onder druk gezet door Telstar, dat als een speer uit de startblokken schoot. Het belang van de wedstrijd voor het behalen van de play-offs was niet duidelijk aan Kerkraadse zijde. Na een kwartier kwam Roda JC op achterstand, door een doelpunt van Ondaan.

Dat die 1-0 ook meteen de ruststand was, mocht een wonder heten. In het gehele eerste bedrijf had Roda JC niets in te brengen, terwijl Telstar kans op kans creëerde. Zo werd uit een indraaiende corner de paal geraakt. Roda wist hier alleen een counter via Simakala tegenover te zetten.

In de tweede helft toonden de bezoekers geen verbetering, terwijl Telstar nu wel de kansen verzilverde. Vlak na rust wist Lynen met een hakje de voorsprong te verdubbelen, toen de bal wat gelukkig voor zijn voeten kwam na een scrimmage.

Toen Henk Dijkhuizen vervolgens rood pakte voor een onbesuisde tackle, lag het helemaal open bij Roda JC. De vrije trap die volgde werd binnengelopen door Van Huizen, aangezien doelman Muyters blunderde door op zijn plek te blijven staan. Ondaan verzorgde het slotakkoord, door de 4-0 binnen te schuiven.

Door de nederlaag bivakkeert Roda JC nu op de dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live