Roda JC jaagt op eerste zege tegen N.E.C.

Na een verdienstelijk gelijkspel tegen Almere City FC en een forse nederlaag bij FC Volendam hoopt Roda JC vrijdagavond voor het eerst drie punten aan het totaal toe te voegen. In het Parkstad Limburg Stadion is N.E.C. de tegenstander. Uiteraard blikt Roda JC Live vooruit op het treffen.

Ook in De Goffert is het seizoen niet van start gegaan, zoals men dat graag had gezien. Net als Roda JC moeten de Nijmegenaren het voorlopig zonder overwinning stellen in het nog prille seizoen. Thuis werd de eerste wedstrijd verrassend verloren van FC Eindhoven (1-2), op bezoek bij Jong Ajax wist men een puntje te behalen. Progressie is dus gewenst in Nijmegen, maar dat wordt bemoeilijkt door een probleem dat Roda bekend is: met veertien vertrekkende spelers heeft er bij N.E.C. een ware leegloop plaatsgevonden in de zomer. Daar staat slechts de komst van vijf spelers tegenover. Tijd om de spelers in te passen is er niet, want de competitie is al begonnen.

Een in het oog springende naam is die van Joey van den Berg. De ervaren middenvelder is transfervrij overgekomen van Reading en moet de nodige routine toevoegen aan het elftal. Sven Braken en aanvoerder Mattijs Branderhorst voegen de gewenste ervaring toe in de aanvallende en verdedigende linies. Braken scoorde tot nu toe eenmaal, in het doelpuntrijke gelijkspel tegen Jong Ajax (3-3), en krijgt het vertrouwen van het nieuwbakken trainerstrio François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer.

Uit de in het verleden behaalde resultaten kunnen beide clubs de nodige hoop putten. In 42 thuiswedstrijden tegen N.E.C. won Roda JC maar liefst 25 keer. Daar staat tegenover dat N.E.C. in de eerste divisie nog nooit ook maar een punt heeft verspeeld tegen de Kerkradenaren. De laatste overwinning van Roda JC op N.E.C. in Kerkrade dateert inmiddels alweer van 8 maart 2014. Een flinke tijd geleden.

De drie punten zullen vrijdagavond in ieder geval behaald moeten worden zonder Mitchel Keulen. De linksback is nog steeds geblesseerd. Dat geldt ook voor Richard Jensen, Fadel Gobitaka en Safouane Ahidar. Daryl Werker keert uiteraard terug van een schorsing en wordt daarom weer in de basis verwacht, wat ten koste zal gaan van Niels Verburgh. Of trainer Jean-Paul de Jong spits Ivan Prtajin al rijp acht voor een basisplaats, wordt morgen pas duidelijk.

Verwachte opstelling Roda JC: Muyters – Schlösser, Werker, Van Eijma, Alonso – Cotán, Klaasen, Souren – Croux, Remans, Simakala.

Verwachte opstelling N.E.C.: Branderhorst – Sanniez, Odenthal, Kvida, Kuipers – Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra – Musaba, Braken, Wolters.

Roda JC Kerkrade N.E.C
42Gespeeld42
25Gewonnen9
8Gelijk8
9Verloren25
77-34 (+43)Doelsaldo34-77 (-43)

Foto: Roda JC Live