Roda JC Kort: Juric, Makkelie, Fräser en Pluim

In de met enige regelmaat terugkerende rubriek Roda JC Kort brengen we u op de hoogte van de kleinere nieuwtjes rondom Roda JC Kerkrade. Vandaag de editie van dinsdag 17 november.

Liesblessure
Tomi Juric blijkt tijdens zijn interland met Australië tegen Kirgizië een verrekking in zijn lies op te hebben gelopen. Juric viel tijdens die wedstrijd na een half uur gespeeld te hebben geblesseerd uit. Lange tijd was onduidelijk wat precies de kwetsuur was die de aanvaller had opgelopen; gespeculeerd werd onder andere over een hamstringblessure. Het blijkt dus een verrekking in zijn lies te zijn en daardoor is de spits een twijfelgeval voor het thuisduel tegen PEC Zwolle. Mocht Juric aanstaande zaterdag niet in actie kunnen komen, dan lijkt Richmond Boakye de meest logische vervanger.

Danny Makkelie.
Danny Makkelie.

Arbitrage
Bij dat duel tegen PEC Zwolle zal Danny Makkelie de scheidsrechter zijn, zo maakte de KNVB hedenochtend bekend. Makkelie zal daarbij worden geassisteerd door de heren Diks en Steegstra. De heer Berben is zaterdagavond de vierde official. Het duel in het Parkstad Limburg Stadion vangt aan om 18:30 uur. Het is voor PEC Zwolle de tweede keer dit seizoen dat ze te maken krijgen met Makkelie: eerder werd onder zijn leiding in de vijfde speelronde Excelsior met 3-0 verslagen. De Kralingers kregen toen twee maal een rode kaart van de scheidsrechter. Een wedstrijd van Roda JC floot Makkelie dit seizoen nog niet. De Kerkradenaren bewaren echter wel goede herinneringen aan de laatste wedstrijd onder zijn leiding: toen promoveerde Roda ten koste van NAC Breda (1-2).

Toneelspel niet vervolgd
Het trucje dat ADO Den Haag-trainer Henk Fräser in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade uithaalde krijgt geen gevolg. Fräser liet vlak na de rode kaart voor Roda JC’er Tomi Juric zijn doelman een toneelstukje opvoeren. Hansen moest doen alsof hij geblesseerd was, zodat de coach van ADO zijn spelers ondertussen enkele tactische instructies kon geven. De aanklager betaald voetbal heeft besloten geen vooronderzoek te starten naar dit stukje spelbederf, maar de KNVB laat wel weten de situatie onwenselijk te vinden. “Iedereen vindt het immers vervelend als spelers net doen alsof ze geblesseerd zijn. Dat geldt zowel voor veldspelers als voor keepers.”

Wiljan Pluim, toen nog actief in Nederland.
Wiljan Pluim, toen nog actief in Nederland. (Pro Shots)

Wiljan op vakantie
Ten slotte hoopt Wiljan Pluim een buitenlands avontuur aan te kunnen gaan. De oud-speler van Roda JC, Willem II en PEC Zwolle gaat vanaf vrijdag een week lang op proef trainen bij het Vietnamese Binh Duong FC. Deze in binnen- en buitenland (maar vooral in binnenland) gerenommeerde club werd de afgelopen twee seizoenen landskampioen in de hoog aangeschreven staande V-League. Pluim’s contract bij Willem II werd in augustus ontbonden. Daarna liep hij nog stage bij het al even beruchte Deense Sonderjyske, maar dat liep op niets uit. Tot nu toe trainde hij mee bij Vitesse om zijn conditie op peil te houden, maar donderdag stapt hij dus op het vliegtuig naar Vietnam.

Foto: Pro Shots.