Roda JC met ruime cijfers langs FC Dordrecht: 5-0

Na vijftien competitiewedstrijden heeft Roda JC weer een overwinning geboekt. In het Parkstad Limburg Stadion won de ploeg van Maurice Verberne met 5-0 van FC Dordrecht.

Pas rond 16:00 uur werd duidelijk dat de wedstrijd in Kerkrade doorging, aangezien de GGD Zuid-Limburg eerder die dag had aangeraden om alle publieksevenementen af te lasten in verband met de uitbraak van het coronavirus. Toen de bal eenmaal rolde in een koud en kletsnat stadion, kwam FC Dordrecht beter uit de startblokken. Tot serieuze kansen kwamen de bezoekers echter nauwelijks: één keer moest Radomir Novakovic reddend optreden.

Na ruim een half uur kwam Roda JC op voorsprong. Nadat enkele minuten eerder een bal van de lijn was gehaald, schoot Roland Alberg nu de bal in het doel. Daar ging een forse blunder van doelman Mike Havekotte aan vooraf, die een hoge voorzet zo maar losliet. Enkele minuten later tekende Richard Jensen voor de 2-0, toen een corner plotsklaps voor zijn voeten viel. Voor rust kreeg FC Dordrecht ook nog zijn grootste kans van de wedstrijd: een uithaal van Jordy Wehrmann belandde op de bovenkant van de last.

Na rust was het opnieuw FC Dordrecht dat de aanval zocht, wederom zonder gevaarlijk te worden. Net als in de eerste helft was het vervolgens Roda JC dat tot scoren kwam. Uit een voorzet van Jordy Croux kopte Iké Ugbo de bal in het doel, waarmee de wedstrijd in het slot werd gegooid. De bezoekers gooiden daarna de handdoek, wat voor een vrij voetballend Roda JC zorgde.

Plots lieten de Kerkradenaren fraaie combinaties en vlot lopende aanvallen zien. Het leidde al snel tot de vierde treffer, een doelpunt van Mart Remans, waarbij Croux opnieuw de assist verzorgde. In de slotfase liet Roda nog enkele kansen liggen om er een ware monsterscore van te maken, maar er kwam wel nog een vijfde treffer. Na een overtreding op Croux benutte Alberg de penalty.

Foto: Roda JC Live