Verberne krijgt geen dispensatie voor rest van seizoen

NAC Breda – Roda JC wordt de laatste wedstrijd van Maurice Verberne als hoofdtrainer van de Kerkraadse club. De KNVB geeft de interim-coach geen dispensatie voor de rest van het seizoen, meldt 1Limburg.

Eerder sprak Verberne de hoop uit het seizoen af te mogen maken bij Roda JC. “De club is tevreden over de manier van werken”, zo liet de Noord-Limburger weten voor de wedstrijd tegen SC Cambuur. Technisch directeur Jeffrey van As heeft echter nul op het rekest gekregen bij de KNVB: meer dan vijf wedstrijden dispensatie krijgt Roda niet.

Dat betekent dat op 13 maart, bij de thuiswedstrijd tegen Telstar, een nieuwe trainer voor de groep moet staan. Alfons Groenendijk, de gewenste trainer van Van As, gaf al eerder aan dat hij zeker niet gedurende het seizoen in gaat stappen. Binnen Roda JC heeft verder niemand nu de geschikte papieren, dus Van As zal met spoed op zoek moeten naar een andere kandidaat.

Een ‘Fortuna Sittard’-constructie, waarbij iemand met het coachdiploma naast Verberne op de bank plaatsneemt, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Foto: Roda JC Live