Roda JC opent 2019 met 2-0 winst tegen Lierse

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste wedstrijd van 2019 winnend afgesloten. In het Parkstad Limburg Stadion werden de Lierse Kempenzonen met 2-0 verslagen.

Ongeveer 1.000 toeschouwers, waarvan 400 uit Lierse, zagen hoe de bezoekers sterk uit de startblokken kwamen. Lierse komt na haar faillissement uit op het hoogste Belgische amateurniveau, maar raakte in de openingsfase in Kerkrade zowel de lat (uit een kopbal) als de paal. Met name bij het schot op de paal zag Roda JC er verdedigend niet al te best uit, maar een hand van Radomir Novakovic en het aluminium brachten dus uitkomst. Vervolgens ging het tot aan de rust meer gelijk op, zonder al te grote kansen voor beide ploegen.

In de tweede helft was Roda JC over het algemeen de betere ploeg, maar het niveau bleef bedenkelijk. Beide ploegen grossierden in foute passes en andere slordigheden. Na een uur spelen kwam de ploeg van Robert Molenaar op voorsprong door Henk Dijkhuizen. De rechtsback tikte een voorzet van Livio Milts binnen. Een kwartier voor tijd beloonde Roda één van haar beste aanvallen van de wedstrijd met een verdubbeling van de voorsprong. Célestin Djim tikte een voorzet van Pepijn Schlösser binnen. Op dat moment was de gehele basisploeg, op doelman Novakovic na, reeds vervangen.

Roda JC hervat de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.