Van Veldhoven: “Korotaev is hier altijd welkom”

Roda JC Kerkrade heeft de hoop op investeringen van Aleksei Korotaev nog lang niet opgegeven, aldus Harm van Veldhoven. De directeur reageert daarmee op een interview dat zaterdag door ZO-NWS werd gepubliceerd.

Tegen het Limburgse medium zou Van Veldhoven hebben gesteld ‘klaar te zijn’ met het wachten op nieuws rondom de zakenman. Tegenover L1 stelt de directeur echter dat niets minder waar is. “Op geen enkele manier is er zo’n interview gegeven, deze uitspraken zijn helemaal uit de context getrokken. Dat is zeer storend.” Desgevraagd bevestigt hij dat de deur voor Korotaev in Kerkrade nog steeds open staat. “Aleksei is altijd welkom hier en daar hebben wij samen afspraken over.”

Desondanks is er nog geen duidelijkheid over de termijn waarop de Zwitsers-Russische investeerder weer in het Parkstad Limburg Stadion zal verschijnen. Korotaev is nog steeds verwikkeld in een felle juridische strijd in Dubai. “Elke dag zijn er ontwikkelingen; daar kan ik nu niet dieper op ingaan.” Recentelijk ging een afvaardiging van het Platform Roda JC op bezoek in het Emiraat, dat Korotaev hangende de juridische procedure niet mag verlaten.

Investeringen van de zakenman zouden een welkome financiële injectie voor Roda JC betekenen, dat nog steeds de eindjes aan elkaar moet knopen. Sinds de aanstelling van de Stichting Samen Roda JC (de voormalige G7) is er wel progressie geboekt. “De financiële situatie wordt steeds stabieler en duidelijker, maar we moeten blijven zoeken naar oplossingen.”

Transferperiode
Dankzij die beperkte mogelijkheden is Roda JC niet bij machte om slagvaardig te zijn op de winterse transfermarkt, die sinds Nieuwjaarsdag geopend is. Dat is, gezien de huidige selectie, ook niet noodzakelijk volgens Van Veldhoven. “Wij vinden onze kern op dit moment compleet genoeg. Je ziet dat er veel progressie wordt geboekt binnen de huidige groep en dat het plafond van deze selectie nog lang niet bereikt is.” De Kerkraadse club zal zich alleen roeren op de transfermarkt, wanneer iemand de club verlaat.

Daarbij wordt uiteraard veel gekeken naar Mario Engels. De Duitser is verreweg de meest waardevolle speler van Roda JC in de eerste seizoenshelft, met vijftien doelpunten en zes assists. Voor de jaarwisseling werd reeds bekend dat er interesse is in Engels, maar concreet is die nog niet. “Er ligt nog geen bod en er hebben nog geen clubs concreet contact opgenomen om Engels over te nemen. We willen heel graag iedereen aan boord houden.” De onderhandelingen om het contract van Engels, dat in de zomer afloopt, te verlengen lopen dan ook gestaag. “De insteek is om de verbintenis te verlengen.”

Tweede seizoenshelft
Roda JC sloot de competitie af met een verlies bij FC Den Bosch (2-0). Hierdoor heeft het de kansen om de tweede periodetitel binnen te halen niet meer in eigen hand. “Wij kunnen dit seizoen waarschijnlijk niet voor de eerste twee plaatsen spelen. Dan hadden we bij Den Bosch bijvoorbeeld moeten winnen”, aldus Van Veldhoven. De doelstelling voor de tweede seizoenshelft is dan ook om in de top vijf te eindigen, om zo de eerste ronde van de play-offs over te kunnen slaan. “De start na de winterstop zal daar een grote rol in spelen.” Roda JC begint de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op zondag 13 januari.

Foto: Roda JC Live