Roda JC reageert: nog steeds goed contact met Korotaev

Roda JC Kerkrade heeft gepikeerd gereageerd op de berichtgeving rondom Aleksei Korotaev. De club zou een rechtszaak tegen de Rus hebben aangespannen, maar benadrukt op haar website dat zij nog steeds in goed contact staat met de geldschieter.

Eerder vandaag (maandag) kwam naar buiten dat de club een juridische procedure heeft gestart tegen Korotaev. Algemeen directeur Wim Collard gaf aan L1 aan dat “het niet wil zeggen dat de partijen lijnrecht tegenover elkaar staan”.

Duidelijkheid
De club wil op de website nu duidelijkheid verschaffen. “In mei 2017 heeft Roda JC beslag gelegd op de gelden van de bankrekening bij de notaris, dit om te voorkomen dat deze gelden terug zouden vloeien naar Dubai. Echter, om te voorkomen dat het beslag zou vervallen heeft de club een rechtszaak moeten aanspannen over de vraag wie recht heeft op deze gelden.”

Op de site stelt Roda JC dat de club in overleg met Korotaev zo lang mogelijk heeft getracht de rechtszaak uit te stellen, en de procedure nu ook in overleg met Korotaev noodgedwongen in gang is gezet. Verder wordt er met de Rus investeerder gesproken over een oplossing buiten de rechter om.

Gepikeerd
Leo Hauben, hoofdredacteur van L1, heeft via Twitter gepikeerd gereageerd op de reactie van de Kerkradenaren. “Hogere voetbalkunde. Roda JC bevestigt slepend meningsverschil met geldschieter over wie recht heeft op 2 miljoen, spant rechtszaak aan, en is dan verontwaardigd over bericht op 1Limburg met die inhoud.”

Foto: Roda JC Live