Roda JC start juridische procedure tegen Aleksei Korotaev

De clubleiding van Roda JC Kerkrade is een juridische procedure gestart tegen Aleksei Korotaev. Dat meldt 1Limburg dinsdagmiddag.

Algemeen directeur Wim Collard heeft dit bevestigd tegenover L1. “De procedure loopt al een poosje. Dat wil niet zeggen dat we lijnrecht tegenover elkaar staan. We zijn nog steeds met elkaar in gesprek.” De inzet van deze procedure is het vrijgeven van de, inmiddels welhaast legendarische, 2 miljoen euro, die sinds januari 2017 bij een notariskantoor in Heerlen gereserveerd staat voor Roda JC.

Opvallend genoeg is dit het eerste dat Collard in de media meldt na de degradatie van Roda JC, zondagavond. Het contract van de directeur loopt eind volgende maand af.

2 miljoen euro
Het is al geruime tijd onduidelijk wat de status is van het bedrag dat in Heerlen geparkeerd staat. Aangenomen werd dat dit bedrag bedoeld was, als betaling voor een eerste aandelenoverdracht. Dit zou inhouden dat het bedrag bedoeld is voor Frits Schrouff, die momenteel aandeelhouder is van Roda JC. Nu lijkt de club echter zelf het bedrag te willen incasseren.

Korotaev kon ruim anderhalf jaar niet beschikken over zijn vermogen, aangezien hij achter de tralies verdween vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque. Inmiddels is zijn celstraf omgezet in een boete, maar ook die wil Korotaev niet ophoesten, aangezien hij overtuigd is van zijn onschuld. Daar zal de rechter in Dubai binnenkort uitspraak over doen. In afwachting daarvan blijft de zakenman in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ondertussen wil Frits Schrouff nog steeds van zijn aandelen af. In de afgelopen tijd kwamen er meermaals geruchten in de media over potentiële andere kopers, zoals Salar Azimi en Bart Verhaeghe. Met beide heren lijken de onderhandelingen echter nooit concreet te zijn geworden.

Foto: Roda JC Live